Yeni Başlayanlar İçin En İyi Müzik Prodüksiyon Programları

Bu yazıda en iyi müzik prodüksiyon programları listesi hazırladık. İşte oldukça etkileyici projelere imza atabileceğiniz, başarılı arayüze sahip uygulamalar!

En İyi Müzik Prodüksiyon Uygulamaları Neler?

En iyi müzik prodüksiyon programları neler? Bu listede çeşitli özelliklere sahip birbirinden başarılı müzik uygulamalarını bir arada topladık. Listede yer alan uygulamalar sayesinde müzikler üzerinde birtakım düzenlemeler gerçekleştirebilirsiniz. Bilgisayarda altyapı oluşturmak ve şarkı hazırlamak için program kullanmanız gerekiyor. Piyasada pek çok müzik prodüksiyon programı yer alıyor. Bu programlardan bazıları, sahip olduğu gelişmiş özellikler ve kullanıcı arayüzü ile ön plana çıkıyor. Mac, Windows ve hatta Linux işletim sistemlerinde sunulan bu programların tamamı ücretsizdir. Yani hobi olarak müzik ile uğrayacak olan kişilere hitap eden bu uygulamaların yine de özelliklerini küçümsememek gerekiyor.

Elinizde enstrümanlar olmadan müzik hazırlamanızı sağlayacak en iyi programları listeledik.

En İyi Müzik Prodüksiyon Uygulamaları Neler?

 

  • GarageBand
  • Audacity
  • LMMS
  • Soundtrap
  • FL Studio

Birbirinden başarılı müzik yapma programları yukarıda sıralanmıştır. Listedeki uygulamalar hakkında daha ayrıntılı bilgiye aşağıdan erişebilirsiniz.

GarageBand

Apple tarafından sunulan GarageBand, iPhone ve iPad’inizi müzik aletine dönüştürerek gittiğiniz her yerde müzik yapmanıza imkan tanıyan bir müzik uygulamasıdır. Telefonunuzu kayıt stüdyosuna dönüştüren GarageBand ile çoklu dokunmatik hareketleri kullanaral çeşitli müzik aletlerini gerçekteki gibi çalmanız mümkün. Piyano, org, gitar ve davul kullanarak gerçek müzik aletinde yapamayacağınız şeyleri yapmanıza imkanı veren GarageBand’ın Akıllı Müzik Aletleri’ni kullanarak profesyonel gibi çalabilirsiniz.

Dokunmatik müzik aleti, yerleşik mikrofon veya gitarınızla kayıt yapabilirsiniz. Yenilikçi çoklu dokunmatik klavyeyi kullanarak birçok müzik aletini çalın veya Yerleşik mikrofonu kullanarak sesinizi kaydedin ve ses efektleri ile kaydınızı mükemmelleştirin. Ne yapacağınıza siz karar verin. Buna ek olarak uygulama ile herhangi bir dokunmatik müzik aleti kaydını düzenleyerek ve ince ayar yaparak nota düzenlemesi yapabilirsiniz. İlginç değil mi? Uygulamayı hemen aşağıdan indirebilirsiniz.

Audacity

Audacity türünün en başarılı örnekleri arasında yer alan ve tamamen ücretsiz olarak indirip kullanabileceğiniz bir çok kanallı ses düzenleme ve ses kaydetme yazılımıdır. Audacity ücretsiz olmasına rağmen oldukça zengin ve gelişmiş özellikleri bünyesinde barındırmaktadır. Audacity kullanarak bilgisayarınızda depoladığınız ses dosyalarını işleyebilir veya farklı kaynaklardan ses kaydederek üzerlerinde düzenleme yapabilirsiniz. Yazılım çok kanallı olarak ses dosyalarını işlemenize imkan tanıyor ve farklı ses dosyalarını tek bir ses dosyasında birleştirme imkanı veriyor. Yazılım aynı ses dosyasının hem sağ hem de sol kanalını ayrı ayrı düzenlemenize de imkan tanımakta.

Audacity kullanarak düzenlediğiniz ses dosyaları üzerinde ses kesme işlemini gerçekleştirebilmektesiniz. Bu sayede dosyalardaki istenmeyen bölümlerden kurtulabiliyorsunuz. Program ile ses dosyaları üzerindeki belli bölümleri seçebilir ve kopyalayarak farklı kanallara yapıştırabilirsiniz. Farklı kanallara kopyalayıp yapıştıracağınız seslerle ses karıştırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Audacity ile kayıtların oynatma hızınıdeğiştirebilmektesiniz. Ayrıca ses tonu da program kullanılarak değiştirilebilmekte. 

LMMS

FL Studio gibi ücretli müzik kayıt ve düzenleme programlarına alternatif olarak üretilen Linux MultiMedia Studio (LMMS) açık kaynak olarak gelişimini sürdürüyor. Program isminin verdiği izlenimin aksine çapraz platform bir uygulama olarak hem Windows hem de Linux ortamında çalışabiliyor.

Bilgisayarınızda kendi müziğinizi düzenlemek için etkili araçlara sahip LMMS, kullanım kolaylığı sağlayan temiz bir arayüze sahip. Programın MIDI klavye desteği bulunuyor. Yazılım içerisinde melodi ve ritim kompozisyonları, ses efektleri, aranjman elemanları bulunduruyor. Kendi müziklerinizi de hazırlamanıza olanak sağlayan LMMS, bu alandaki ücretsiz yazılımlar arasında en çok dikkat çekenlerden bir tanesidir.

En İyi Müzik Prodüksiyon Uygulamaları Neler?

Soundtrap

Soundtrap, profesyonel döngülerden oluşan geniş bir set ile yaratıcılığını ortaya çıkarabileceğiniz bir müzik yapma uygulaması. Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlarınızda kullanabileceğiniz bu uygulama ile vokal, elektro gitar, akustik gitar, bas ve daha fazla enstrümanı kaydederek özgün işler ortaya çıkarabilirsiniz. Soundtrap neredeyse bütün platformlarda çıkış yapmış başarılı bir girişim diyebiliriz. Birçok enstrümanı kullanarak müzik yapmanıza imkan tanıyan bu uygulama, insanların yaratıcı yönünün ortaya çıkmasına yardımcı oluyor.

Üstelik bununla da yetinmiyor, yarattığı topluluk ile üretilen parçaların yayınlanması konusunda da cesaretlendiriyor. Yarattığınız müzikleri dilerseniz Facebook, Twitter veya SoundCloud üzerinde de paylaşabiliyorsunuz. Soundtrap'in bence en iyi yanı bulut teknolojisine sahip olması. Yani hangi müziği yapmış olursanız olun bulutta depolayabilir ve ürettiklerinizin kaybolmasının önüne geçebilirsiniz. Bir başka açıdan düşünecek olursakta, diyelim ki okulda tablet üzerinde yaptığınız bir müziği eve döndüğünüzde bilgisayarınızda rahatlıkla devam ettirebilirsiniz.

FL Studio

10 yıldan eski bir geçmişe sahip olan FL Studio ses kayıtları yapıp düzenlemek isteyenler için kullanılabilecek en kapsamllı yazılımlardan. Kapsamlı stüdyo işlemlerini bilgisayarınıza taşıyan FL Studio ile ses kaydı yapabilir, bu kayıtları pek çok araçla düzenleyebilir ve müzik miksleri yaratabilirsiniz. FL Studio canlı kayıt desteğiyle sanal olarak aklınıza gelen her enstrümanı çalmanızı sağlar. Birden çok kanaldan ses kaydını destekler. Ses editörüyle düzenleme için gerekli işlemlerin programdan ayrılmadan yapılmasını sağlar.

Program WAV, MP3, OGG, WavPack, AIFF ve REX ses formatlarını destekler. Müzik listelerini yönetmek için de FL Studio'yu kullanabilirsiniz. DJ'ler için gereken geçiş efektleri, video oynatma desteği, otomatik miks özellikleri programın içerisinde bulunuyor. Programın eklentilerle gerliştirilebilen ve modüler bir arayüzü bulunuyor. Kişiselleştirme seçenekleriyle yazılım amaca yönelik kullanılabilir. 

Bu listemizde en iyi müzik prodüksiyon programları ile karşınızdaydık. Bu konuya dair düşüncelerinizi hemen aşağıda yer alan yorumlar kısmından paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR