Yüksek Boyutlu Videolar Nasıl Gönderilir?

WhatsApp, Gmail, Outlook ve daha çoğunda büyük boyutlu video gönderme nasıl yapılır? Bu yöntemler, sınırlamalara takılmadan uzun video göndermenizi sağlayacak!

Büyük boyutlu video gönderme sanıldığı gibi basit değildir. Video göndermek için kullanılan mesajlaşma platformları ve e-posta sağlayıcıları, bu konuda aşırı kısıtlayıcı olabiliyor. Akıllı telefonla çekilen bir video, çoğu e-posta sağlayıcısının kullanıcıları sadece 25 MB dosya boyutu ile kısıtlamasından ötürü karşı tarafa iletilemiyor.

Bu, yüksek boyutlu videoların hiçbir şekilde paylaşılamayacağı anlamına gelmiyor. Bir yerden indirdiğiniz, çektiğiniz veya montajını yaptığınız videoları arkadaşlarınıza göndermek için başvurabileceğiniz çok sayıda yöntem vardır.

Gmail Üzerinden Büyük Boyutlu Dosya Gönderme Nasıl Yapılır?
İNTERNET

Gmail Üzerinden Büyük Boyutlu Dosya Gönderme Nasıl Yapılır?

Gmail büyük boyutlu dosya gönderme ne yazık ki alternatif yöntemlere başvurulmadan mümkün değil. Mailden yüksek boyutlu dosya göndermenin önündeki en büyük engel, Google'ın e-posta hizmeti de dahil olmak üzere birçok hizmetin dosya boyutu için sınırlama uygulaması.

Bu yöntemleri hemen aşağıda oldukça ayrıntılı bir şekilde ele aldık. Aşağıda sıralanan Gmail, Outlook ve WhatsApp'tan uzun video gönderme yöntemlerinden birini tercih edebilirsiniz.

Büyük / Yüksek Boyutlu Video Gönderme Nasıl Yapılır?

  • Dosya sıkıştırma programları ile videoların boyutu küçültülebilir.
  • Bulut depolama hizmetleri kullanılabilir.
  • iPhone'da AirDrop tercih edilebilir.
  • Android'de uzun video gönderme uygulamaları kullanılabilir.
  • Dosya gönderme siteleri tercih edilebilir.

Gmail, Outlook ve WhatsApp'tan uzun video gönderme yöntemleri bu şekildedir. Elbette ki bu iletişim araçlarının haricinde daha birçok araçta dosya paylaşabilirsiniz. Bu uygulamalar, iletişim kurmak için en çok kullanılan uygulamalar olduğu için bunları örnek gösteriyoruz.

Dilerseniz yukarıdaki yöntemlerin nasıl uygulanacağını aşağıdan detaylı şekilde öğrenelim.

1. Dosya Sıkıştırma Programları ile Dosya Boyutu Düşürme

  • Sıkıştırmak istediğiniz videonun üzerine sağ tıklayın.
  • Dosyayı arşive ekleyin.
  • Sıkıştırma yöntemini "En iyi" olarak değiştirin.
  • Arşivi oluşturun.

Yüksek boyutlu dosyaları sıkıştırarak boyut düşürme yoluna gidebilirsiniz. Masaüstü ortamda dosya sıkıştırmak için en iyi programlardan biri WinRAR'dır. Yüksek boyutlu videonuzu bir ZIP dosyasına ekleyerek ultra sıkıştırma yoluna başvurabilirsiniz. Daha sonra oluşturduğunuz ZIP dosyasını arkadaşınıza gönderebilirsiniz.

Yeni oluşturduğunuz ZIP dosyasının boyutu yüksekse onu e-posta ve benzeri yöntemlerle hâlâ gönderemezsiniz. O hâlde diğer yönteme yönelebilirsiniz.

2. Bulut Depolama Hizmetlerini Kullanma

Çoğu büyük e-posta sağlayıcısı, kullanıcısına aynı zamanda ücretsiz bulut depolama alanı sağlıyor. 25 MB sınırını aşan büyük boyutlu video gönderme işlemi için bulut depolama hizmetlerini kullanabilirsiniz.

Hem Gmail hem de Outlook, dosya boyutunun çok yüksek olduğu durumlarda, videonuzu ilgili bulut depolama servislerine otomatik olarak yükleme seçeneği sunar. Bulut depolama hizmetini kullanırsanız, alıcıdan videoyu e-posta sunucusundan ziyade bulut depolama hizmetinden indirmesi istenir. Videoyu ulaştırdığınız kişi isterse buluttaki videoyu cihazına indirmeden de izleyebilir.

Bulut depolama hizmetlerinin de belirli bir sınırı bulunuyor. Google size 15 GB ücretsiz alan veriyor. OneDrive ve iCloud ise sadece 5 GB ücretsiz alan sunuyor. Daha fazla alana ihtiyaç duyduğunuz takdirde belli bir miktar karşılığında bulut depolama hizmetine abone olmanız gerekiyor.

3. AirDrop ile iPhone Uzun Video Gönderme

  • Ayarlar> Genel> AirDrop yolunu takip edin.
  • "Yalnızca Kişiler" veya "Herkes" seçeneklerinden birini işaretleyin.
  • Fotoğraflar uygulamasını açın ve göndermek istediğiniz videoyu bulun.
  • Paylaş seçeneğine basın ve AirDrop'u seçin.

iPhone'da uzun video gönderme işlemi için WhatsApp'ı kullanamazsınız. WhatsApp uygulamasından gönderilebilecek dosya ekleri 16 MB ile sınırlıdır. iMessage bu konuda biraz daha iyidir, 100 MB’a kadar büyük boyutlu videoları karşı tarafa göndermenize izin verir.

Videoyu yakındaki başka bir Apple cihazına göndermek istiyorsanız en basit yöntem AirDrop kullanmaktır. Dosya boyutu sınırı yoktur ve üçüncü taraf uygulamalar yüklemenize gerek yoktur. Bu özellik iOS'in bir parçasıdır. Bilgisayarlar arasında dosya aktarmanın da en iyi yollarından biridir.

iOS işletim sisteminde AirDrop'u açmak için Ayarlar> Genel> AirDrop'a gidin ve Yalnızca Kişiler'i veya Herkes'i seçin. Ardından, "Fotoğraflar" uygulamasını açın ve göndermek istediğiniz videoyu bulun. Aktarıma başlamak için "Paylaş" simgesine basın ve AirDrop'u seçin.

Büyük video dosyanızı Apple'a ait olmayan bir cihaza veya yakındaki olmayan bir cihaza göndermeniz gerekirse en iyi çözüm bir bulut depolama sağlayıcısı kullanmaktır. App Store'da Dropbox, Google Drive ve OneDrive gibi popüler bulut servis hizmetleri bulunmaktadır.

4. Android Uzun Video Gönderme Uygulamaları Kullanma

  • WeTransfer
  • Pushbullet
  • Send Anywhere

Ne yazık ki Android işletim sistemi ile gelen AirDrop alternatifi bulunmuyor. Android işletim sistemine sahip olan cihazlarda büyük boyutlu dosya gönderme sadece bulut depolama hizmetleri ya da ücretsiz uygulamalar kullanılarak yapılabiliyor.

Ücretsiz, yüksek boyutlu dosya aktarımı için sizlere birkaç öneride bulunduk. Sizler için derlediğimiz ücretsiz uygulamalar şu şekildedir:

1. WeTransfer

Boyutu 2 GB’nin altında olan videoları ücretsiz bir şekilde göndermek için WeTransfer isimli bu uygulamayı kontrol edebilirsiniz.

2. Pushbullet

25 MB’a kadar dosya göndermek için Pushbullet’in ücretsiz sürümünü, 1 GB’a kadar dosya göndermek için ise 40$ karşılığında Pro sürümü satın alabilirsiniz.

3. Send Anywhere

Send Anywhere muhtemelen Android'de AirDrop ile yarışabilecek sayılı büyük boyutlu dosya gönderme uygulamalarından biridir. Bu uygulamayı kullanarak istediğiniz kişiye 50 GB boyuta kadar video gönderebilirsiniz ve gönderilen tüm dosyalar şifrelenir.

4. Filemail

Başarılı bir kullanıcı arayüzüne sahip olan Filemail, büyük boyutlu dosyaların çok kolay ve pratik bir şekilde aktarılmasına imkân tanır. Uygulama üzerinden 5 GB’a kadar kayıt olmadan dosya gönderebilirsiniz.

Ücretli versiyonda bazı avantajlar sunuluyor. Bu avantajlar arasında en az 1 TB depolama alanı ve sınırsız dosya boyutu dahil birçok özellik yer alıyor.

5. Sendy

Çok kolay bir kullanıma sahip olan Sendy, 10 GB boyuta kadar ücretsiz bir şekilde dosya gönderilebilmesini mümkün hale getirir. Aktarılan dosyalar şifreleme teknolojisi ile korunur. Aktarılan dosyanın indirilebilmesi için herhangi bir kayıt işlemi gerekmez.

6. Tresorit

Uçtan uca şifreleme teknolojisi ile dikkatleri üzerinde toplayan Tresorit, kullanıcıların güvenli bir şekilde dosya paylaşımı yapabilmesine olanak tanır. Dosya paylaşımını çok kolay hale getiren uygulamada iki faktörlü kimlik doğrulama özelliği de mevcut.

5. Dosya Gönderme Siteleri Tercih Edilebilir

  • TransferNow
  • SendGB
  • Smash
  • TransferXL
  • JumboMail

1. TransferNow

Ücrestiz ve ücretli olmak üzere iki farklı sürüme sahip olan TransferNow isimli sitede herhangi bir ücret ödemeden 5 GB’a kadar dosya gönderebilirsiniz. Şifreli koruma desteğinin yer aldığı ücretsiz sürümde güvenli HTTPS aktarım da mevcut. Ücretli versiyonda 50 GB dosya boyutu, 1 TB depolam alanı gibi avantajlar bulunuyor.

2. SendGB

5 GB’a kadar ücretsiz dosya gönderimine imkân tanıyan SendGB, başarılı bir kullanıcı arayüzüne sahip. Bu işlem için ilk olarak dosyayı web sitesine yüklemeniz gerekiyor. Daha sonra e-posta adresinizi, dosyayı göndermek istediğiniz kişinin e-posta adresini, saklama süresini ve isteğe bağlı olarak şifre girmeniz gerekiyor.

3. Smash

Oldukça basit bir kullanıma sahip olan Smash’te ister dosyayı sürükleyip bırakarak ister sitedeki Smash logosuna tıklayarak yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ücretsiz sürümde dosya boyutu ile ilgili herhangi bir sınırlama bulunmuyor ancak boyut 2 GB’ı geçerse sırada bekleyebilirsiniz. Bu, dosya gönderme işleminin tamamlanmasının biraz zaman alacağı anlamına gelir.

4. TransferXL

Bilgisayar kullanıcılarının büyük boyutlu dosyaları gönderilmesine imkân tanıyan TransferXl isimli sitede ücretsiz sürümde 5 GB dosya boyutu sınırı mevcut. Yani herhangi bir ücret ödemeden 5 GB’a kadar dosya gönderme işlemini yapabilirsiniz. Ayrıca sitede günlük toplam 10 GB dosya gönderme limiti bulunuyor.

5. JumboMail

JumboMail’de ücretsiz ve ücretli olmak üzere iki farklı sürüm mevcut. JumboMail sitesinin ücretsiz versiyonunda 2 GB dosya boyutu sınırı bulunuyor. Bu miktar, ücretli versiyonda 20 GB’a kadar çıkıyor. Ücretli sürümde dosya boyutunun yanı sıra birçok avantaj daha yer alıyor.

Bu yazıda büyük boyutlu video gönderme işlemini mümkün hale getiren yöntemleri açıkladık. Konuya dair düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR