Adobe, Figma'yı 20 Milyar Dolara Satın Almaktan Vazgeçti: Peki Neden?

ABD merkezli yazılım devi Adobe, Figma şirketini satın almaktan vazgeçtiğini duyurdu. Peki, neden böyle bir karar alındı? İşte merak edilen detaylar!

Adobe, Figma'yı satın almaktan vazgeçerek şaşırtan bir kararın altına imza attı. İngiltere'nin rekabet gözlemcisi Rekabet ve Piyasalar Otoritesi (CMA), geçtiğimiz haftalarda söz konusu satın alma süreci ile ilgili endişelerini dile getirmişti.

Photoshop ve Premiere Pro gibi sektörün en popüler fotoğraf ve video düzenleme uygulamalarına ev sahipliği yapan yazılım devi, geçtiğimiz yıl içerisinde oldukça önemli bir duyuru yapmıştı ve Figma şirketinin 20 milyar dolar karşılığında satın alınacağını açıklamıştı.

20 milyar doların yarısı nakit yarısı hisse senedi şeklinde ödenecekti. Amerika Birleşik Devletleri merkezli yazılım devi tarafından gerçekleşecek olan satın alma işleminin yasal izinlere ve Figma hissedarlarının onayına bağlı olarak 2023 yılında tamamlanması bekleniyordu.

Adobe, Figma'yı Neden Satın Almayacak?

İngiltere ve Avrupa Birliği'ndeki düzenleyici kurumların artan baskısının ardından Adobe ve Figma yaptıkları açıklamada, Adobe'nin Figma şirketini 20 milyar dolar karşılığında satın almasını öngören birleşme anlaşmasını karşılıklı olarak feshettiklerini duyurdu.

Fesih sonucunda Adobe'nin Figma'ya nakit olarak 1 milyar dolar tutarında ters fesih bedeli ödemesi gerekecek. Adobe Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Shantanu Narayen, "Adobe ve Figma son düzenleyici bulgulara kesinlikle katılmıyor ancak bağımsız olarak ilerlemenin kendi çıkarlarımıza en uygun olduğuna inanıyoruz" dedi.

Nareyen, "Adobe ve Figma yaratıcılık ve üretkenliğin geleceğini birlikte yeniden tanımlama vizyonunu paylaşırken, kişiselleştirilmiş dijital deneyimlerle dünyayı değiştirme misyonumuz ve devasa pazar fırsatımızdan yararlanmak için iyi bir konumda olmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği, X Hakkında Soruşturma Başlattı: Büyük Ceza Yolda Olabilir!
SOSYAL MEDYA

Avrupa Birliği, X Hakkında Soruşturma Başlattı: Büyük Ceza Yolda Olabilir!

Avrupa Birliği (AB), X (eski adıyla Twitter) hakkında soruşturma başlattı. Yapılan duyuru ile beraber soruşturmanın ayrıntıları da belli oldu.

Geliştirdiği programlar ile tasarım alanında sık sık adından söz ettiren Adobe tarafından alınan karar hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR