Adobe'un Yaşadığı Güvenlik Sorunu 3 Milyon'dan Çok Daha Fazla Kişiyi Etkiledi

Adobe'un Ekim ayının başlarında yaşadığı güvenlik probleminden etkilendiği açıklanan 3 milyon kullanıcı rakamının 38 milyon olduğu ortaya çıktı.

Adobe'un Yaşadığı Güvenlik Sorunu 3 Milyon'dan Çok Daha Fazla Kişiyi Etkiledi

Adobe'un Ekim ayı başlarında yaşadığı güvenlik açığı sıkıntısı nedeniyle 3 milyon kullanıcının kullanıcının etkilendiği belirtilmişti. Fakat Naked Security'nin hazırladığı rapora göre bu rakam 3 milyondan çok daha fazla.

Adobe'unda onayladığı yeni rapora göre, yaşanan veri ihlali probleminden toplamda 38 milyon Adobe kullanıcısı etkilenmiş durumda.  Veri ihlalini gerçekleştiren kişiler, Adobe kullanıcılarının hesaplarına ve şifrelenmiş parolalarına ulaştılar. Ayrıca Adobe Reader, Acrobat ve ColdFusion programlarının kaynak kodları çalınmış durumda.

Adobe'un en önemli programlarından biri olan Photoshop'a bu problemden etkilenenler arasında. Hackerların, Photoshop programının kaynak kodlarının bir kısmını da çalmayı başardığı Adobe tarafından belirtildi.

Güvenlik probleminden etkilendiği belirlenen kullanıcılar için sitesi üzerinde bir sayfa hazırlayarak yardımcı olmaya çalışan Adobe, günün 24 saati canlı destek hizmeti sunuyor. Sizde Adobe kullanıcısı iseniz, Adobe'un hazırladığı yardım sayfasına gitmek için tıklayınız.

Adobe problemden etkilenen tüm kullanıcıların şifrelerini sıfırlayarak kullanıcılara e-posta yollamış durumda. Adobe hesabınız için kulandığınız şifrenin aynısını farklı platformlar üzerinde de kullanıyor iseniz değiştirmenizi öneririm.

Editörlerimizin Önerdiği Android Oyunları

YORUMLAR