App Store'daki Sahte Uygulama, Bir Kullanıcıya Binlerce Dolar Kaybettirdi

App Store'daki sahte uygulama, bir Apple kullanıcısına binlerce dolar kaybettirdi. Uygulamanın App Store'a kabul edilme kısmı ise oldukça enteresan karşılandı.

Sahte uygulama sorunu hemen hemen her internet kullanıcısı için büyük bir tehlike olmaya devam ediyor. Apple kullanıcıları, Android işletim sistemli akıllı telefon sahiplerine göre buna benzer sorunlara daha az denk gelse de yakın bir zamanda bir iOS kullanıcının başına gelenler, bu gibi risklerin iOS'te de mevcut olduğunu gösterdi.

App Store'da Sahte Uygulama İndiren Kullanıcı Dolandırıldı

Mobil işletim sistemleri içerisinde en popüler işletim sistemlerinin başında gelen Android'in açık kaynaklı olmasından ötürü bu işletim sistemini kullanan kişilerin dolandırıcılık, kötü amaçlı yazılım gibi tehlikeler ile karşılaşma ihtimali, Android'in aksine açık kaynak olmayan iOS'in kullanıcılarına göre çok daha yüksektir.

Örneğin geçen günlerde siber güvenlik uzmanları, Android işletim sistemli akıllı telefon kullanıcıları hedef alan yeni bir kötü amaçlı yazılıma karşı insanları uyardı. Bu kötü amaçlı yazılım diğerlerinden farklı olarak kritik bir sistem güncellemesi gibi görünen ancak özünde kötü amaçlı kişilerin geliştirmiş olduğu zararlı bir yazılımdı.

Kötü niyetli kişilerin geliştirdiği söz konusu yazılım, Google'ın resmi uygulama mağazasında yer almıyordu ancak Android açık kaynaklı bir işletim sistemi olduğundan kullanıcılar yazılımı Play Store'un dışında indirebiliyor ve bu da onların söz konusu kötü amaçlı zararlı yazılıma maruz kalabileceği anlamına geliyor.

Siber güvenlik firması Zimperium'dan araştırmacılar, kurbanın cihazında yer alan tüm dosyaların yanı sıra fotoğraf, cihaz ayrıntıları, kişiler, tarayıcıdaki yer imleri, arama geçmişi, mesajlar ve çok daha fazlasının ele geçirilebileceğini söyledi. Bu kötü amaçlı yazılımın muhtemelen en büyük en tehlikesi de ortam sesini dinlemesi ve fotoğraf çekebilmesiydi.

Sistem Güncellemesi Şeklindeki Android Zararlı Yazılıma Dikkat!
GÜVENLİK

Sistem Güncellemesi Şeklindeki Android Zararlı Yazılıma Dikkat!

Güvenlik araştırmacıları tarafından tespit edilen yeni Android zararlı yazılım, sistem güncellemesi gibi görünerek kullanıcıların cihazını hedef alıyor.

iOS kullanıcılarını tehdit eden son uygulama, Android kullanıcılarını mağdur edebilecek kapasitedeki zararlı yazılımın aksine Apple'ın uygulama mağazasında yer aldı. BGR'deki habere göre söz konusu uygulama ilk olarak farklı bir uygulama şeklinde App Store'da yer aldı ancak uygulama ilerleyen zamanlarda bambaşka bir uygulamaya dönüşerek kullanıcıları hedef almaya başladı.

Kötü amaçlı kişiler, uygulamayı indiren bir iPhone sahibinin 600.000 dolarını ele geçirdi. iOS kullanıcısı Phillipe Christodoulou bir kripto para uygulaması bulmak için Apple Store'dan arama yapmıştı. Kullanıcının amacı, Trezor'a ait bir uygulama indirmekti. Şirketin logosu ve renk düzeni ile aynı bir uygulama bulup indiren Christodoulou esasında şirketin uygulamasını değil sahte bir yazılım indirmişti.

Uygulamanın söz konusu şirkete ait olduğunu düşünerek hareket eden kullanıcı hiç düşünmeksizin bilgilerini girdi fakat ne yazık ki aradığı uygulama bu değildi. Kullanıcının bilgilerini ele geçiren dolandırıcılar, Christodoulou'nun 600.000 dolarını ele geçirdi.

Türkiye'nin Siber Güvenlik Hassasiyeti Araştırıldı!
GÜVENLİK

Türkiye'nin Siber Güvenlik Hassasiyeti Araştırıldı!

Kaspersky, Türkiye'nin siber güvenlik hassasiyeti hakkında oldukça önemli bir araştırma gerçekleştirdi. Bu araştırmanın sonucunda Türkiye'deki kullanıcıların neredeyse beşte biri (%18) uygulamalara ve hizmetlere mikrofonlarına veya kameralarına daima erişim izni verdiği ortaya çıktı.

YORUMLAR