Bir Apple Çalışanı Hapis ve 150 Bin Dolar Para Cezası Aldı: Peki Ama Neden?

Eski Apple çalışanı, hapis ve 150 bin dolar tazminat ödeme cezası aldı. Peki ama neden? İşte konuyla ilgili tüm detaylar!

Apple'ın son birkaç yıldır "Project Titan" adını verdiği ve Tesla'ya rakip olması beklenen otonom arabası üzerinde çalıştığını biliyoruz. Bugüne kadar çok fazla bilginin gelmediği araba için çalışmaların hangi aşamada olduğu ve ne zaman çıkacağı hakkında kesin bir bilgi bulunmuyor.

Proje gizliliği göz önünde bulundurulduğunda henüz somut bir şey açıklanmadığına yönelik raporlar da gelmeye devam ediyor. Çalışanlar arasındaki eski bir mühendis de projeye dair detayları sızdırmasıyla büyük bir ceza ile karşı karşıya kaldı.

Dava sürecinde ilk aşamada 250 bin dolar para cezası ve 10 yıl hapsi istenen Xiaolang Zhang, tam olarak bu cezayı almasa da oldukça yakın bir ceza ile karşı karşıya kaldı.

Dava Sonuçlandı: 150.000 Dolar Para Cezası

Eski çalışan Zhang, 2018 yılında otonom arabanın projesine yönelik 25 sayfalık şemayı çalmıştı. İlk başta suçsuz olduğunu iddia eden mühendis, 2022 yılında ABD hükümetiyle anlaşma yaptı.

120 gün hapis yatıp sonrasında 3 yıl denetimli serbestlik cezası alan Xiaolang Zhang, üzerinde anlaşılan 146.984 dolarlık para cezasını da ödemek zorunda kalacak. Dava sonucu şu sözlerle aktarıldı:

“Davalı, İddianamenin Birinci Sayısına göre (ECF No. 5, 12 Temmuz 2018'de dosyalanmış) 120 gün hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın söz konusu süre boyunca hapis cezasına çarptırılması Cezaevleri Bürosu'na taahhüt edilmiştir. Sanık, hapisten çıktıktan sonra, İddianamenin Birinci Sayısına göre 3 yıllık denetimli serbestlik cezasına geçecek.

Mahkeme, denetimli serbestliğin standart ve özel koşullarına ilişkin Şartlı Tahliye Memurunun tavsiyelerini benimser. 100,00$ tutarında özel değerlendirme ücreti uygulanır. Mahkeme herhangi bir ceza vermiyor. Mahkeme, kararlaştırılan 146.984,00 $ tutarındaki tazminatın iade edilmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca, Şartlı Tahliye Memuru tarafından tavsiye edilen tazminat ödeme planlarını da benimser."

Tesla Fiyat Listesi 2024! Türkiye'ye Özel Model Y Ne Kadar?
Otomobil

Tesla Fiyat Listesi 2024! Türkiye'ye Özel Model Y Ne Kadar?

Tesla fiyat listesi, Amerika Birleşik Devletleri merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla tarafından piyasaya sürülen otomobilerin ne kadar ücrete satıldığı hakkında bilgi sahibi olunmasını sağlıyor.