Apple Çalışanları CEO'ya Rest Çekti: Ofise Dönmek İstemiyoruz

Apple çalışanları ofise dönmüyor. Apple çalışanları, yüz yüze çalışmak için çağrı yapan CEO'ya karşı çıkarak uzaktan çalışmanın verimli olduğunu söylüyor.

Apple çalışanları ofise dönmüyor. 3000'e yakın Apple çalışanı tarafından imzalanan uzaktan çalışma mektubu, Apple CEO'su Tim Cook'un ofise çağırma programını ele alıyor. Apple çalışanları, uzaktan çalışmanın iş-yaşam dengesi açısından önemine dikkat çekti.

Geçtiğimiz günlerde The Verge tarafından görülen dahili bir şikayet mektubuna göre, büyük bir Apple çalışanı grubu, şirketin Eylül ayından itibaren haftada üç gün yüz yüze çalışmayı zorunlu kılma planlarına karşı çıkıyor.

Bu haftanın başlarında ‌Apple CEO'su Tim Cook, Apple çalışanlarına Eylül ayından itibaren haftada en az üç gün ofise dönmeleri gerektiğini açıklayan bir mail gönderdi. Yüz yüze çalışmayı gerektiren ekipler, haftada dört ila beş gün ofise dönecek, ancak çoğu çalışan yine de iki gün uzaktan çalışabileceği aktarıldı.

Çalışanlar ayrıca her yıl iki haftaya kadar tamamen uzaktan çalışabilecek, ancak uzaktan çalışma taleplerinin yöneticiler tarafından onaylanması gerekecek.

apple-bu-hafta-oynanmasini-onerdigi-10-oyun

Apple çalışanları ofise dönmüyor

Apple CEO'suna ve şirketin yönetici liderliğine gönderilen ayrıntılı mektupta Apple çalışanları, uzaktan çalışmak isteyenlerin de katılabileceği daha esnek bir yaklaşımı benimsemenin doğru olacağını söyledi. Çalışanlardan gelen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Çoğumuz, esnekliğin getirdiği kapsayıcılık olmadan, refahımız ve ailelerimiz ile Apple'ın bir parçası olmak arasında seçim yapmak zorunda kaldığımızı hissediyoruz. Bu, hiçbirimizin hafife almadığı ve birçoğumuzun vermek zorunda kalmamayı tercih edeceği bir karardır.

Geçen yıl boyunca, genellikle sadece duyulmamış olduğumuzu değil, zaman zaman aktif olarak görmezden gelindiğini hissettik. 'Çoğunuzun ofiste iş arkadaşlarınızla şahsen yeniden bağlantı kurmaya hevesli olduğunuzu biliyoruz' gibi mesajlar, küçümseyici ve geçersiz hissettiriyor. 

Birçoğumuz dünya çapındaki meslektaşlarımızla zaten iyi bir bağ kurmakla kalmıyor, aynı zamanda her zamankinden daha iyi bir şekilde çalışıyoruz. Her gün ofise dönme ihtiyacı duymadan, şimdi olduğumuz gibi çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Yönetici ekibin uzaktan/konum açısından esnek çalışma hakkında ne düşündüğü ile birçok Apple çalışanının yaşanmış deneyimleri arasında bir kopukluk var gibi görünüyor."

Apple'ın uzaktan çalışma politikası, şirketin önceki evden çalışma politikasına kıyasla belirgin bir farka sahip. Bundan dolayı bazı Apple çalışanları yeni planın istenildiği gibi olmadığını ve birçok ihtiyacı karşılamada yetersiz olduğuna inanıyor.

Çalışanlar tarafından vurgulanan daha esnek çalışmanın faydaları arasında çeşitlilik, önceden var olan iletişim engellerinin ortadan kalkması, daha iyi iş-yaşam dengesi, mevcut uzaktan çalışanların daha iyi entegrasyonu ve hastalıkların yayılmasının azaltılması yer alıyor.

Mektubun, yaklaşık 2.800 üyeye sahip "uzaktan çalışma savunucuları" tarafından bir Apple Slack kanalında başladığı bildiriliyor. 80 kadar çalışanın notu yazıp düzenlemeye dahil olduğu da belirtilenler arasında. Apple CEO'su bu mesaja ne tepki verecek, zamanla göreceğiz.

Kablosuz Şarjlı iPad Pro ve Yeni iPad Mini Tozu Dumana Katacak
TEKNOLOJİ

Kablosuz Şarjlı iPad Pro ve Yeni iPad Mini Tozu Dumana Katacak

Kablosuz şarj destekli iPad Pro resmen yolda. Apple, kablosuz şarjlı yeni bir iPad Pro ve altı yıl içinde yeniden tasarlanan ilk iPad mini üzerinde çalışıyor olabilir.

YORUMLAR