Apple'ın Rusya Davası Sonuçlandı: Mağazaya Yeni Ödeme Sistemleri Geliyor!

Apple'ın App Store'da alternatif ödeme yöntemleri sunmaması ile ilgili Rusya'da süren davası sonuçlandı. İşte detaylar!

Apple'ın Rusya Davası Sonuçlandı: Mağazaya Yeni Ödeme Sistemleri Geliyor!

Apple, Rus geliştiricilerin iOS ve iPadOS uygulamalarına üçüncü parti ödeme sistemleriyle ödeme yapabilme özelliğini yerleştirmelerine izin verdi.

Apple artık üçüncü parti sistemler kullanılarak yapılan satın alımlar için %27 komisyon alacak. Normal şartlarda standart App Store komisyonu yıllardır %30 olarak belirlenmiş durumda.

Apple mesajında, ilgili kararın mahkeme kararıyla bağlantılı olarak alındığını söyledi. Bu karar, şirketin Temmuz 2022'de tekel karşıtı mevzuatı ihlal etmekten suçlu bulunmasıyla ilgili.

Apple, App Store'da Alternatif Ödeme Sistemlerine İzin Verecek

Apple'ın Rusya Davası Sonuçlandı: Mağazaya Yeni Ödeme Sistemleri Geliyor!

Apple'ın Rus iOS uygulama geliştiricilerine şirketin ödeme aracını kullanma zorunluluğu getirmesi konusunda katı yaklaşımları bu davaya sebebiyet verdi.

Düzenleyici kurum ayrıca ABD'li şirketin Rus geliştiricilerin App Store'daki uygulama alıcılarını alternatif ödeme yöntemleri hakkında bilgilendirmesini yasakladığını iddia etti. Sonuç olarak mahkeme Apple'ın 1.2 milyar Rus Rublesi para cezası ödemesine hükmetti.

Apple artık uygulamasını mağazasında yayınlayan Rus geliştiricilere üçüncü parti bir ödeme sistemi kullanma olanağı tanırken, bu ödeme sisteminin bağlantısını mağaza sayfasına da eklemeye izin veriyor.

Elbette bu karar sadece Rus geliştiricileri ilgilendiriyor ve mağazadaki düzenlemeler yalnızca Rus kullanıcılar tarafından görüntülenebiliyor ancak bu konunun yıllardır Apple'ın en çok boğuştuğu konulardan biri olması nedeniyle farklı ülkelerden de bu tip atılımlar gelebilir.

iPhone 16 Serisiyle Büyük Bir Fiyat Artışına Gidilebilir!
TEKNOLOJİ

iPhone 16 Serisiyle Büyük Bir Fiyat Artışına Gidilebilir!

Apple'ın artan üretim maliyetleri nedeniyle iPhone 16 serisinde daha önce olmadığı kadar büyük bir fiyat artışına gideceği söyleniyor. İşte detaylar!

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.