2024 Yılı İçin Yeni Asgari Ücret Açıklandı!

Yapılan açıklamayla beraber asgari ücret ne kadar oldu sorusu yanıtlandı. İşte yeni asgari ücret hakkında yapılan açıklamaya ilişkin merak edilen ayrıntılar!

Asgari ücret ne kadar oldu? Bu soru, uzun bir süredir en çok merak edilen soruların başında geliyordu. Yapılan açıklama ile beraber milyonlarca kişinin merak ettiği soru yanıtlanmış oldu. Peki, 2024 yılı için belirlenen yeni asgari ücret tutarı ne kadar? Konuya dair tüm detaylar haberimizde.

Yeni Asgari Ücret Ne Kadar Oldu?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplamda üç kez toplandı. Bu toplantıların üçüncüsü 27 Aralık 2023 tarihinde yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklama ile beraber asgari ücret için ne kadar zam yapıldığı belli oldu. Bakan Işıkhan, asgari ücretin 17 bin 2 TL olacağını duyurdu.

Asgari Ücret Nasıl Belirleniyor?

Asgari ücret işçi, işveren ve hükûmetten dahil olmak üzere toplam 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirleniyor. Komisyonda işçi, işveren ve hükûmetten toplamda 5 temsilci olması gerekiyor.

Bakanlık tarafından belirlenen komisyon üyelerinden biri, komisyona başkanlık ediyor. Komisyonun toplanması için en az 10 üye gerekiyor. Karar ise oy çokluğu ile alınıyor. Oylar eşit olduğunda ise başkan hangi tarafta ise o çoğunluk baz alınarak karara varılıyor.

Asgari ücret kim tarafından belirlenir, asgari ücreti belirlemek için kimler toplanıyor? Yukarıdaki bilgilerden hareket ederek anlaşılacağı üzere bu soruların cevabını merak edenlerin takip ettiği yol, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'na çıkıyor.

Açlık Sınırı ve Yoksulluk Sınırı Nedir? Türkiye'de Ne Kadar?
Yaşam

Açlık Sınırı ve Yoksulluk Sınırı Nedir? Türkiye'de Ne Kadar?

Türkiye'de açlık sınırı ve yoksulluk sınırı ne kadar? Her iki terim neye göre ve nasıl hesaplanır? Bu yazıda Türkiye'deki dikkat çekici verilerle açlık sınırı ve yoksulluk sınırı hakkında merak edilen soruları yanıtlayacağız.

YORUMLAR