Aşılamada Yeni Uygulama Başladı: Sağlık Bakanı Duyurdu!

Aşılamada yeni uygulama resmen başladı. Yaşanan gelişme ile birlikte aşılama sürecinin daha da hızlanması bekleniyor. İşte konuya ilişkin bütün ayrıntılar!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, resmi Twitter hesabı üzerinden konu ile ilgili oldukça önemli bir açıklama yaptı. Bakan Koca tarafından aktarılan bilgilere göre aşılamada yeni uygulamaya geçildi. Peki, yeni uygulama neler içeriyor?

Aşılamada Yeni Uygulama Duyuruldu

Ülkemizde uzun bir süredir aşılama süreci devam ediyor. Bu zamana kadar toplamda 36 milyon 310 bin 349 doz aşı uygulandı. Birinci doz uygulanan kişi sayısı 22 milyon 332 bin 193'e yükselirken ikinci doz uygulanan kişi sayısı ise 13 milyon 978 bin 156'ya ulaştı. Dün 1 milyon 240 bin 311 doz aşı uygulanarak yeni bir rekora imza atıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aşılama süreci ile ilgili yeni bir gelişmeyi daha duyurdu. Bakan Fahrettin Koca, gün içinde randevu, gün içinde aşı uygulamasına geçildiğini açıkladı. Bakan Koca tarafından Twitter üzerinden yapılan açıklamanın tamamı aşağıdaki gibi oldu. Hemen aşı randevunuzu kontrol etmek için ise aşağıdaki MHRS uygulamasını indirebilirsiniz.

"Bugün randevu istesem aşım ne zaman yapılır? 'Gün içinde randevu, gün içinde aşı' uygulamasını başlattık. Randevu alın, aşınızı vakit kaybetmeden yapalım."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada, yerinde aşı uygulamasının başlayacağını söylemişti. Bakan Koca, "Üretimin devamlılığı ve güvenliği için organize sanayi bölgelerinde mobil ekiplerimizle yerinde aşı uygulamasına başlıyoruz. Çarklar dönmeye devam edecek. Bu güce güvenin" sözlerini kullanmıştı.

3. Doz Aşılama İçin Hibrit Model Dönemi: Bakan Koca Duyurdu!
Bilim

3. Doz Aşılama İçin Hibrit Model Dönemi: Bakan Koca Duyurdu!

3. doz aşılama için hibrit modeli gelebilir. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hibrit aşılama modeli üzerinde durduklarını açıkladı.

Koronavirüs Yasakları Ne Zaman Kalkacak?

Aşılama hızını biraz daha arttırıp günlük 1 milyon doz aşılamaya çıkıldığı takdirde iki ayda bu orana ulaşılabileceğini söyleyen Ankara Üniversitesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal, bu durumun Türkiye'ye özgü yeni varyantların ortaya çıkmasını da engelleyeceğini ifade etti ve şu şekilde devam etti:

"Toplumdaki bağışıklık sahibi kişilerin oranı ile ilgili olarak tedbirler tabii ki gevşetilecektir. Rakamlar Sağlık Bakanlığı’nın elinde var ancak maske ve mesafe tedbirlerinin gevşetilmesinde aceleci olmamakta fayda var."

Günde 1 milyon doz aşı uygulanması durumunda temmuz ayının sonuna kadar toplumsal bağışıklık hedefine ulaşılabileceğini söyleyen Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, sonbahar mevsiminde eski normale dönülebileceğini ifade etti.

YORUMLAR