Bazı Windows 8 Kullanıcıları Windows 8.1 için Bekleyecek

Yazılın devi, Windows 8.1’in ön izleme yapısının kurulum işlemi hakkında blog yazısı paylaşırken yeni güncellemeyi –şimdilik- çalıştıramayacak Windows 8 cihazlarının da bir listesini yayınladı.

Bazı Windows 8 Kullanıcıları Windows 8.1 için Bekleyecek

Microsoft, bugün San Francisco'da gerçekleşen Build geliştirici konferasında yeni nesil işletim sisteminin ilk güncellemesini tanıttı. Windows 8 veya RT tablet veya bilgisayarınız varsa Windows 8.1 ön izleme sürümünü yüklemeden önce iki kere düşünmeniz gerekiyor. Zira Microsoft’un listelediği Windows 8 cihazlarına sahipseniz dev güncelleme için bir süre beklemeniz gerekecek.

Yazılım devi, Windows 8.1’in ön izleme yapısının kurulum işlemi hakkında blog yazısı paylaşırken yeni güncellemeyi –şimdilik- çalıştıramayacak Windows 8 cihazlarının da bir listesini yayınladı. Listeye göre yeni 32-bit Atom işlemci üzerinde çalışan bazı tablet ve bilgisayarların Windows 8.1 ön izleme sürümünü çalıştırabilmesi için ekran kartı sürücülerinin güncellenmesi gerekiyor. Söz konusu tablet ve bilgisayarlar; Lenovo ThinkPad Tablet 2, ASUS VivoTAb TF810C, HP Envy X2, HP ElitePad 900, Samsung ATIV Smart PC ve Fujistu ARROWS.

Microsoft, listedeki tablet kullanıcılarının Windows 8.1 güncellemesini kurması için gerekli sürücüleri dağıtmaları için Intel ve OEM ortakları ile çalıştıklarını belirtti. Yukarıdaki listedeki cihazlara ek olarak Windows 8’i dil paketi ile kullanan kullanıcılar da Windows 8.1 güncellemesini indiremeyecek.

Windows 8.1 Preview Tanıtım Videosu

YORUMLAR