Beynine Çip Takılan Hasta, Düşünce Gücüyle Fareyi Kontrol Etti!

Neuralink şirketinin sahibi Elon Musk, beynine çip takılan hastanın bilgisayar faresini kontrol ettirebildiğini söyledi. İşte önemli gelişmenin detayları!

Elon Musk'ın sahibi olduğu Neuralink, geçtiğimiz haftalarda bir hastanın beynine çip takmıştı. Musk tarafından yapılan açıklamaya göre o hasta, düşünce gücü ile fareyi kontrol ettirmeyi başardı.

Elon Musk, Beynine Çip Takılan Hasta Hakkında Açıklama Yaptı

Musk, sosyal medya platformu X'teki Spaces oturumunda yaptığı açıklamada hastanın tamamen iyileşmiş göründüğünü ve bilgisayar faresini yalnızca düşünce gücüyle kontrol ettirebildiğini söyledi.

Neuralink, geliştirdiği çipi ocak ayında ilk kez bir insana takmıştı. Şirket, daha önce yaptığı açıklamada beyne cerrahi olarak bir beyin-bilgisayar arayüzü (BCI) implantı yerleştirmek için robot kullandığını belirtmişti.

Şirket, ilk hedefinin insanların yalnızca düşüncelerini kullanarak bir bilgisayar imlecini veya klavyeyi kontrol etmelerini sağlamak olduğunu söylemişti. Yaşanan gelişme, bilgisayar imlecini hareket ettirme hedefinin başarıyla sonuçlandığını gösteriyor.

Aynı zamanda Tesla'nın da CEO'su olan Musk, Neuralink'in, hastadan "düşünerek mümkün olduğunca çok düğmeye basmasını" sağlamaya çalıştığını söyledi. Bunun, ekrandaki kutuları sürüklemek için bilgisayar faresini yukarı ve aşağı hareket ettirmeyi içerebileceğini söyledi.

Elon Musk'ın Beyin Çipi Girişimi: Neuralink Nedir? Nasıl Çalışır?
Yapay Zeka

Elon Musk'ın Beyin Çipi Girişimi: Neuralink Nedir? Nasıl Çalışır?

Bilgisayar ve beyin arasında kurulan yeni bir bağlantı aracı olarak tanımlanan Neuralink bizlere bilimkurgu filmlerini anımsatan bir gerçek.

Neuralink projesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR