Boeing 777-200 Havada Parçalandı: Motoru Yerleşim Alanına Düştü

ABD'de meydana gelen kazada Boeing 777-200 havada parçalandı. Motor parçalarının yerleşim bölgesine düştüğü kaydedildi.

ABD'de meydana gelen kazada Boeing 777-200 havada parçalandı. 241 kişinin olduğu uçağın havalandıktan kısa süre sonra motor arızasıyla karşı karşıya kaldığı ve parçalarının yerleşim bölgesine düştüğü kaydedildi.

ABD'de yaşanan uçak kazası sosyal medyanın gündemine düştü. United Airlines'a ait Boeing 777-200, Honolulu'ya giden bir uçuşta motor arızasıyla karşı karşıya kaldı. Motorlardan biri arızalandı ve alev aldı. Hatta parçalarının bir kısmı yerleşim alanlarına düştü.

ABD'de Boeing 777-200 havada parçalandı

Geçtiğimiz Cumartesi günü meydana gelen uçak kazasında, Denver'dan Honolulu'ya uçan bir Boeing 777-200 arızalandı. Kalkıştan kısa süre sonra bir patlama yaşandığı ve uçağın motorlarından birinin alev almaya başladığı aktarıldı.

Uçağın parçalanan motor üniteleri yerleşim alanlarına düştü. Uçak motorunun parçaları, Colorado'nun Broomfield kasabasından gelen fotoğraflara göre pek çok yerleşim alanının bahçesine dağılmış durumda. Polisin ilk bulguları, hem yerleşim alanlarında hem de uçakta kimsenin yaralanmadığını söylüyor.

Flight #UA328 engine failure as seen from the cabin. The plane has returned to Denver intl. and landed safely from r/PublicFreakout

Ayrıca arızalanan Boeing 777-200 Denver havaalanına güvenli bir şekilde inmeyi başardı. Uçakta 10'u mürettebat olmak üzere 241 kişi vardı ve kimsenin yara almadığı belirtildi. Federal Havacılık İdaresi (FAA) ve Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu (NTSB) tarafından araştırılana kadar motor parçaları da yerleşim alanlarında tutulacak.

Boeing 777-200 uçağının başına ilk kez böyle bir olay gelmiyor. Bir süre önce Goose Körfezi'ne inen Air France A380'in bilinmeyen bir motor arızası yaşadığına şahit olmuştuk.

Boeing 737 Max kazalarının cezasıyla uğraşıyor

Boeing 737 Max kazalarının cezası belli oldu. 2019 yılında iki büyük kaza yapan ve 346 kişinin ölmesine yol açam 737 Max uçağı, tartışma konusu oldu. Güvenlik hatalarından haberdar olmasına rağmen FAA'yı bilgilendirmeyen Boeing'in daha fazla ceza alması gerekiyordu.

346 kişinin ölümüne neden olan iki ölümcül kazaya karışan 737 Max hakkındaki bilgileri gizleyerek ABD hükümetini dolandırdığı ortaya çıkan Boeing'in cezası belli oldu. Geçtiğimiz gün alınan karara göre ABD'li uçak şirketi, FAA'yı kandırma suçu için 2,5 milyar dolarlık ceza anlaşmasına vardı.

SpaceX'ten Dünya Rekoru: Tek Seferde Yüzden Fazla Uydu Fırlattı
TEKNOLOJİ

SpaceX'ten Dünya Rekoru: Tek Seferde Yüzden Fazla Uydu Fırlattı

SpaceX yüzden fazla uydu fırlatarak dünya rekoru kırmayı başardı. Tek seferde Flacon 9 roketini kullanarak 143 uyduyu yörüngeye fırlatan SpaceX, uzay ticaretini bir hayli kolay hale getiriyor.

YORUMLAR