Çin'den Microsoft'a İyi Haber: Anlaşma Onaylandı

Çin, Microsoft'un Activision-Blizzard satın alımı konusunda sonuca vardı. Detaylar haberimizde!

Çin'den Microsoft'a İyi Haber: Anlaşma Onaylandı

Son günlerde oyun dünyasının en çok tartışılan konularından biri de Microsoft'un Activision-Blizzard satın alımı anlaşması. Başta Sony olmak üzere birçok teknoloji markasının "tekelleşme" iddiasıyla itiraz ettiği satın alım hakkında dünyadaki birçok ülkede davalar devam ediyor. Microsoft, yakın zamanda bir iyi haber de Çin'den aldı.

Geçtiğimiz haftalarda Birleşik Krallık'ın satın alımı engelleme kararı alması, oyun dünyasını şoke etmişti. Ancak Avrupa Birliği'nin ardından Çin de Activision-Blizzard anlaşmasına yeşil ışık yakmış gibi duruyor.

Çin'den Microsoft'a İyi Haber: Anlaşma Onaylandı

Microsoft Anlaşmayı Kazanmak Üzere

Geçtiğimiz yıllarda Activision-Blizzard'ın Çin'deki yerel dağıtıcı NetEase ile yaşadığı anlaşmazlık sonrasında oyun satışlarının durması, Microsoft'un elini sıkılaştırıyordu. Ancak yapılan görüşmeler neticesinde Çin tarafı koşulsuz olarak anlaşmayı kabul etme kararı aldı.

Şimdiye kadarki en büyük oyun sektörü satın alımlarından birini gerçekleştiren Microsoft, antitröst muhalefeti ile karşı karşıya kalmıştı. Birden fazla ülkede görülen davalarda Microsoft'un satın alım sonrasında tekel olup olmayacağı tartışıldı. Başta Sony olmak üzere birçok markaya Call of Duty gibi önemli oyunları çoklu platform olarak çıkarmaya devam edeceklerinin sözünü vermelerine rağmen davalar sürüncemeye girdi.

Sonuç olarak verilen tavizler ve görüşmeler sonrasında Çin'in de dahil olmasıyla birlikte Avrupa Birliği'ndeki 27 ülke, Çin, Brezilya ve Japonya gibi ülkelerin de bulunduğu 37 ülke anlaşmayı onayladı. Şu an Microsoft'un önünde dünyanın en büyük teknoloji anlaşması olarak görülen satın alımı tamamlamak için sadece ABD ve Birleşik Krallık'tan onay almak kaldı.

İşler Kızışıyor: AB, Activision-Blizzard Satın Alımına Onay Verdi
OYUN

İşler Kızışıyor: AB, Activision-Blizzard Satın Alımına Onay Verdi

Oyun dünyasının en büyük satın alımlarından biri artık daha karmaşık bir hale gelmiş durumda. Geçtiğimiz günlerde Birleşik Krallık tarafından reddedilen Microsoft'un Activision-Blizzard'ı satın alma girişimi, Avrupa Birliği tarafından onaylandı.

Kraliçe'nin Avukatı Duruma El Attı: İşte Microsoft-Activision Davası Detayları
OYUN

Kraliçe'nin Avukatı Duruma El Attı: İşte Microsoft-Activision Davası Detayları

Microsoft'un geçtğimiz yıl Activision'ı satın almasının ardından birçok ülkede Sony'nin büyük destekçisi olduğu antitröst davaları açıldı.

YORUMLAR