Çin ve ABD Arasındaki Mücadele Apple Üzerinden Devam Edebilir

Dünyanın en iyi ticaret hacmine sahip olan Çin ve ABD gibi ülkeler, ne yazık ki son dönemlerde büyük bir savaş içerisine girdi. Bu savaş Apple üzerinden devam edebilir.

Dünyanın en iyi ticaret hacmine sahip olan Çin ve ABD gibi ülkeler, ne yazık ki son dönemlerde büyük bir savaş içerisine girdi. Bu savaş Apple üzerinden devam edebilir. İşte Apple ile ilgili son derece önemli haberimizin detayları.

Ticaret savaşları olarak da adlandırılan ABD ve Çin arasındaki mücadele tüm hızıyla devam ediyor. ABD, Huawei üzerinden Çin ile ilgili baskısını arttırırken karşı tarafın hamleleri henüz net olarak gelmedi. Şu an için daha çok karşılıklı Çelik anlaşmaları yapan her iki devlet de yeni kozlar peşinde. Çin hükümetinin yeni kozu Apple olabilir.

Çin hükümeti Apple boykotu başlatabilir

Her ne kadar Apple şirketinin üretmiş olduğu ürünleri daha çok ABD ve Avrupa ülkeleri kullansa bile yine de Çin önemli bir pazar. Şirketin özellikle de düşük giderlere sahip üretim yapabilmesi için Çin son derece stratejik.

Ticaret savaşlarında kazanan taraf olmak isteyen Çin, bu nedenle ABD'ye karşı Apple kozunu oynama ihtimaline sahip. Asya merkezli haberlere göre eğer ticaret savaşları devam ederse bu büyük Asya ülkesi Apple fabrikaları ile ilgili tatsız kararlar alabilir. Ayrıca Apple satışlarının Çin kaynaklı artışını da bir şekilde durdurabilir.

Geçtiğimiz günlerde olumlu bir tablo çizen Tim Cook, kötü bir senaryodan hiç bahsetmedi  Ancak yine de böyle bir senaryonun varlığı inkar edilemez. Peki sizce Çin hükümeti Apple şirketine karşı nasıl bir politika yürütebilir? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

YORUMLAR