Google ve Samsung'un En Sevilen Özelliği Artık iPhone'lara Eklenebiliyor!

Google, Android'in Circle to Search özelliğini her iPhone’da etkili bir şekilde kullanmak için yeni bir kısayolu ekliyor. Peki bu kısayol nasıl kullanılıyor? İş

Bu yılın başlarında Google, Android için ekran görüntüsü alan ve istediğiniz noktayı daire içine alarak arama yapma olanağı tanıyan bir Circle to Search özelliği kullanıcılara sundu.

Google’ın yeni ekleneceğini duyurduğu Google Lens ve iOS kısayolları sayesinde, temeldeki Circle to Search özelliği artık herhangi bir iPhone'da kullanılabilir hale getirilecek.

Google Circle to Search Kısayolu Nasıl Kullanılıyor?

Google daha önce yaptığı açıklamada Google Lens ile Circle to Search arasındaki temel farkın, Android'de hareket çubuğuna veya ana sayfa düğmesine uzun basıldığında genel olarak erişilebildiğini belirtmişti.

Ayrıca Google Lens, uzun süredir Google’ın arama uygulamasının bir parçası olarak iOS'ta kullanılabiliyordu. Şimdi ise alınan ekran görüntüsünü çözümlemek için Google Lens'e gönderecek bir kısayol eklendi.

Bu yeni eklenen Circle to Search kısayolunu iPhone’da çok kolay bir şekilde başlatmak için:

  • iPhone'unuzda Ayarlar > Erişilebilirlik > Dokunma'ya gidin.
  • Aşağı kaydırın ve Geri Dokunmayı seçin.
  • Çift Dokunma veya Üçlü Dokunma'yı seçin.
  • Kısayollar alanına doğru aşağı kaydırın, ardından bir kısayol seçin.
  • Ayarı uygulamak için Geri'ye dokunun.
  • Kısayolu çalıştırmak için telefonunuzun arkasına iki kez dokunun veya üç kez dokunun.

Yukarıdaki adımları izlediğinizde iPhone'unuz mevcut ekranınızın ekran görüntüsünü alacak ve ardından metni hızlı bir şekilde kopyalama ya da sorgulama özelliğiyle görsel bir arama gerçekleştirmek için bunu Google Lens'e yönlendirecek.

Google Lens Nedir, Ne İşe Yarar?
TEKNOLOJİ

Google Lens Nedir, Ne İşe Yarar?

Dünyanın teknoloji devleri arasında yer alan Google, yazılı ve sesli arama motoru özelliklerine fotoğraf aramayı da ekleyerek kullanım alanını genişletti.

Bu sayede Circle to Search artık daha optimize şekilde kullanım sağlıyor. Google Lens kısayolu ise temel iOS özelliklerinden yararlanarak görsel arama işlevini İPhone kullanıcılarına sunuyor.