Cyberpunk 2077 Güvenlik Açığı Ortaya Çıktı!

Cyberpunk 2077 güvenlik açığı keşfedildi. Ortaya çıkan güvenlik açığı tehlike saçıyor. İşte CD Project RED tarafından yapılan açıklamanın bütün ayrıntıları!

CD Project RED, Cyberpunk 2077 güvenlik açığı konusunda oyuncuları uyardı. Şirket, popüler video oyununun PC sürümünde ortaya çıkan güvenlik açığı düzeltilene kadar oyuncuların dikkatli olması gerektiğini söyledi. Güvenlik açığına ilişkin tüm detaylar haberimizde.

Cyberpunk 2077 Güvenlik Açığı Ne Kadar Tehlikeli?

CD Project RED tarafından geliştirilen Cyberpunk 2077, 10 Aralık 2020 tarihinde çıkışını gerçekleştirdi. Açık dünya rol yapma oyunu, satışa sunulduğu tarihten bugüne kadar adından söz ettirdi. Oyun içerisinde yer alan hatalar nedeni ile çok sayıda oyuncu hayal kırıklığına uğramıştı. Oyunda her ne kadar pek çok hata yer alsa da günümüzde hala çok sayıda oyuncu tarafından oynanmaya devam ediyor. Birçok oyuncu oyunun hikaye kısmını bitirdikten sonra oyun için geliştirilen bazı modları yüklüyor.

Geliştirici ekip, resmi Twitter hesabı üzerinden oyunun PC sürümündeki modlar ve özel kayıt dosyalarına ilişkin endişe verici açıklama yaptı. Yapılan açıklamaya göre kötü niyetli kişiler, modlar aracılığı ile bilgisayarınızda uzaktan kod çalıştırabilir. CD Project RED, yaptığı açıklamada, PC oyuncularının mod ve özel kayıt dosyası yüklemeden önce dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi. Yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Oyunun PC sürümünde modlar ve özel kayıt dosyaları konusunda dikkatli olun. Harici DLL dosyalarında yer alan bir güvenlik açığının bilgisayarlarda uzaktan kod çalıştırabildiğinden haberdar olduk. Sorun en kısa sürede çözülecektir. Şimdilik lütfen bilinmeyen kaynaklardaki dosyaları kullanmaktan kaçının."

Söz konusu açık ilk olarak geçtiğimiz günlerde Red Tools mod ekibi üyesi PixelRickyRick ve Romulus_Is_Here isimli Reddit kullanıcısı tarafından keşfedilmişti. PixelRickyRick ve Romulus_Is_Here, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, kötü niyetli kişilerin bir mod veya özel kayıt dosyası üzerinden kötü amaçlı kodları çalıştırarak bilgisayarların kontrolünü ele geçirebileceğini açıklamıştı.

Başlangıçta sorun oyunun PC sürümü ile sınırlı olduğu düşünülüyordu fakat PixelRickyRick, daha sonra Cyberpunk 2077'nin PlayStation 4 sürümünün de savunmasız olduğunu açıkladı. Oyun firması ise Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, PS4 sürümünden bahsetmedi. Yapılan paylaşıma göre şirket, bir hafta önce söz konusu açıktan dolayı haberdar edilmiş. CD Project RED, sorunu yaklaşık 1 hafta sonra doğruladı. Geliştirici ekip, sorunun en kısa sürede düzeltileceğini söyledi. Cyber ​​Engine Tweaks modunun son sürümünde söz konusu güvenlik açığının düzeltildiği belirtiliyor fakat bunun resmi çözüm olmadığını belirtelim.

Cyberpunk 2077 Güncellemesi Kritik Soruna Yol Açtı
OYUN

Cyberpunk 2077 Güncellemesi Kritik Soruna Yol Açtı

Cyberpunk 2077 güncellemesi kritik soruna yol açtı. Kritik noktada gerçekleşen bu hata, ilerleyişe engel oluyor. Ancak CD Projekt RED geçici bir çözüm önerisinde bulundu ama ne yazık ki garantisi yok.

YORUMLAR