Dikkat! Facebook Şifre Çalma Programları Şifrenizi Çalabilir

Facebook şifre çalma programı ya da şifre kurtarma programı adı altında piyasada bulunan yazılımların aslında kendilerinin trojan olduğu güvenlik uzmanları tarafından gözler önüne serildi. Detaylar haberimizde

Dikkat! Facebook Şifre Çalma Programları Şifrenizi Çalabilir

Sözümüz meclisten dışarı, ancak başkalarının Facebook şifrelerini çalmak için çeşitli yazılımlar kullanan insanları uyarmayı bir borç biliyoruz. Zira Facebook şifre çalma programı ya da şifre kurtarma programı adı altında piyasada bulunan yazılımların aslında kendilerinin trojan olduğu güvenlik uzmanları tarafından gözler önüne serildi.

Sydney merkezli LMNTRIX Labs adlı bir güvenlik firmasının yayınladığı rapora göre, başkalarının Facebook şifrelerini çalmaya yarayan yazılımların bizzat kendilerinin trojan olduğu kanıtlandı. Söz konusu yazılımlar, bilgisayara yüklendikten sonra arka planda zararlı bir kod enjekte ediyor ve böylece Facebook şifresi çalmak için bu yazılımı yükleyen kişilere ait bilgisayardaki tüm şifreleri çalıyorlar. Yanlış duymadınız, tüm şifreleri!

Araştırma ekibi yaptığı açıklamada, bu tipteki kötü amaçlı yazılımların günden güne büyüdüğünü ifade etti. Güvenlik firması bu gelişmeyi, yazılımı, ‘Facebook şifre çalıcı’ ya da ‘Facebook şifre kurtarıcı’ olarak pazarlayan bilgisayar korsanlarının saldırısı olarak sınıflandırdıklarını belirtiyor.

Açıklamada, “Saldırıganların pazarlama stratejileri doğrultusunda bu yazılımı, spam, reklam kampanyaları, açılır pencereler, paket yazılımlar, porno siteler aracılığıyla yaydıkları gibi, programı tek başına da yayıyorlar.” denildi.

Bu kötü amaçlı yazılımlar, başkalarının Facebook şifrelerini kırmanın yollarını arayan kişileri kandırarak programı indirmelerini sağlıyor. Programı kuran kişi karşısına çıkan ‘hack’ butonuna bastığında ise, başkasının şifresini çalayım derken, kendi şifrelerini çaldırıyor. Anlayacağınız ava giden, avlanır durumu.

Araştırmacılar, "spoolsvfax.exe" içeriğini, yeni yüklenen bir trojan içerdiği tespit edilen VirusTotal'ın veritabanında çapraz başvuruda bulundu.

Bu tehdit, Windows masaüstü kullanıcılarıyla sınırlı gibi görünüyor, ancak Facebook'un mobil uygulamasını hedefleyen kötü amaçlı yazımların varlığını da aklımızdan çıkarmayalım.

Dünyanın en büyük sosyal ağının bilgisayar korsanları tarafından altın madeni olarak görüldüğünü unutmamak gerekiyor. Bu nedenle siz siz olun böyle uğraşlar içine girmeyin. Zaten böyle bir düşünceye sahip olsanız dahi haberi okuduktan sonra fikriniz değişmiştir diye tahmin ediyoruz.

Facebook Gizlilik Sayfası Yenilendi!

Facebook Bağımlılığı Beyni Küçültüyor

Facebook, Gazetecilere Facebook'u Kullanmayı Öğretecek

YORUMLAR