Dünyanın En Yenilikçi Teknoloji Şirketleri Açıklandı (2021)

Capital on Tap tarafından paylaşılan liste ile birlikte dünyanın en yenilikçi teknoloji şirketleri gün yüzüne çıktı. İşte yayımlanan listenin tüm ayrıntıları!

Dünyanın en yenilikçi teknoloji şirketleri belli oldu. Peki, Capital on Tap tarafından hazırlanan listeye bu yıl hangi şirketler inovasyon alanında etkili oldu? Paylaşılan listeye ilişkin merak edilen ayrıntılar haberimizde.

Dünyanın En Yenilikçi Teknoloji Şirketleri Listesi

  1. Huawei
  2. Samsung Electronics
  3. BOE Technology
  4. Qualcomm
  5. LG Electronics
  6. Tencent
  7. Baidu
  8. Samsung Display
  9. Intel
  10. IBM
  11. Apple
  12. Panasonic Intellectual Property Management
  13. Microsoft Technology Licensing
  14. TSMC
  15. Robert Bosch
  16. Micron Technology, Inc
  17. Ericsson
  18. Xiaomi
  19. Ping An Technology
  20. Ford Global Technologies
  21. Mitsubishi Electric
  22. Google
  23. Philips
  24. Sony Corporation
  25. SK Hynix

Çip Krizi Ne Zaman Bitecek? Qualcomm CEO'su Açıkladı!
MOBİL

Çip Krizi Ne Zaman Bitecek? Qualcomm CEO'su Açıkladı!

Çip krizi ne zaman bitecek? Bu soru, dünya genelinde çok sayıda kişi tarafından oldukça uzun bir süredir merak ediliyordu.

İnovasyon, teknoloji endüstrisinin kalbinde yer alıyor. Dolayısıyla teknoloji şirketleri sürekli olarak mümkün olabildiğince inovasyonun sınırlarını zorluyor. Peki, araştırma ve geliştirmeye (Ar-Ge) kaynak ayıran bu kadar çok işletme varken en fazla inovasyon atılımını hangi şirket yapıyor?

Capital on Tap, teknoloji şirketleri tarafından son 12 ayda yapılan patent başvuru sayısının bir önceki yıla göre nasıl olduğunu görmek için 2,6 milyondan fazla patent başvurusunu inceledi ve 2021 yılının en yenilikçi teknoloji firmalarını sıraladı.

Paylaşılan listenin ilk sırasında 9.739 patent başvuru sayısı ile Huawei görünüyor fakat Samsung aslında Samsung Electronic (9.499 patent başvurusu) ve Samsung Display (3.524 patent başvurusu) olmak üzere iki farklı kuruluş altında çalışır. İki şirketin patent sayılarını topladığımızda 13 bin 23'e ulaşıyoruz. Bu durumda Samsung, Huawei şirketini geçmiş oluyor.

Üçüncü sırada BOE Technology bulunuyor. Çin merkezli şirket bu yıl boyunca toplamda 5 bin 797 patent başvurusunda bulundu. Dördüncü sırada Amerika Birleşik Devletleri merkezli yarı iletken ve telekomünikasyon ekipman şirketi Qualcomm yer aldı. Şirketin toplamda 4 bin 815 patent başvurusu yaptığı açıklandı.

Listenin beşinci sırasında 4 bin 680 patent başvursuu ile LG Electronic konumlandı. Güney Kore merkezli LG'nin ilk beşte yer alması dikkat çekti. Altıncı sırada dünya genelinde oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan Tencent yer aldı. Şirket 2021 yılında 4 bin 638 patent başvurusunda bulundu.

Dünyanın en yenilikçi teknoloji şirketleri listesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Liste ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR