Askerlik İşlemleri e-Devlet'e Ekleniyor

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, askerlik işlemlerinin tamamının yakında e-Devlet'e ekleneceğini açıkladı. İşte detaylar!

Askerlik İşlemleri e-Devlet'e Ekleniyor

Türkiye'deki sayısız hizmetin e-Devlet'e taşınmasının ardından vatandaşlar tek tuşla dijital olarak aradığı hizmetlere ulaşabiliyor. Her geçen gün yeni hizmetlerin eklendiği e-Devlet'e nihayet beklenen askerlik işlemleri ekleniyor.

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin e-Devlet'teki hizmetleri zenginleştirme planları doğrultusunda askerlik işlemlerinin e-Devlet'e taşınacağı haberi artık gerçek oluyor. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi'nin yapmış olduğu açıklamaya göre askerlik işlemleri bu yılın ilk çeyreğinden itibaren e-Devlet'ten ulaşılabilecek.

e-Devlet Üzerinden Tüm Askerlik İşlemleri Yapılabilecek

Askerlik İşlemleri e-Devlet'e Ekleniyor

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, "Askerliğim" adını verdikleri yeni hizmet üzerinde çalışmaların sürdüğünü ve hizmeti askerlik çağı gelmiş veya terhis olmuş tüm vatandaşların kullanabileceğini, askerlikle ilgili gerekli tüm işlemlerin artık bu hizmet üzerinden tek tıkla halledilebileceğini söyledi. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç'un konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde:

Askerliğim’ bütünleşik hizmeti bu yılın ilk çeyreğinde e-Devlet Kapısı üzerinden vatandaşlarımızın kullanımına sunulacak. Askerliğim bütünleşik hizmetinin kullanıma açılmasıyla henüz askerlik çağı yeni gelmiş gençlerimizden terhis olmuş vatandaşlarımıza kadar tüm süreci kapsayan askerlikle ilgili iş ve işlemler dijital olarak yapılabilecek. Bu kapsamda, ‘askerlik çağı’, ‘yoklama’, ‘celp ve sevk’, ‘muvazzaflık’, ‘yedeklik’ dönemlerini içeren işlemlere ‘Askerliğim’ hizmeti başlığı altından zahmetsizce erişilebilecek.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Müjdeyi Verdi: Dijital Kimlik Geliyor!
İNTERNET

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Müjdeyi Verdi: Dijital Kimlik Geliyor!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Dijital Türkiye 2023'ün ilk toplantısında dijital kimlik ile ilgili gelişmeleri aktardı.

e-Devlet'e Yapay Zeka Desteği Yolda
TEKNOLOJİ

e-Devlet'e Yapay Zeka Desteği Yolda

Bir süredir yenilikleriyle karşımıza çıkan e-Devlet'te yenilikler hız kesmeden devam ediyor. Kullanıcı sayısının 60 milyonu aştığı belirtilen, vatandaşların binlerce hizmete ulaşabildiği dijital platform e-Devlet'e önümüzdeki süreçte Yapay Zekâ Temelli Çevrimiçi Destek Sistemi'nin eklenmesi bekleniyor.

YORUMLAR