Olayların Bitmek Bilmediği 2024 Eurovision Şarkı Yarışması'nın Kazananı Belli Oldu!

2024 Eurovision Şarkı Yarışması gerçekleşti ve finale kalan ülkeler birincilik için yarıştı. Peki hangi ülke kazandı? İşte detaylar!

Avrupa'nın en büyük yarışma programı Eurovision 2024 tamamlandı.  26 ülkenin katılımıyla İsveç’in Malmö kentinde gerçekleştirilen yarışmada ülkelerin en yetenekli ve popüler sanatçıları performanslarını yarıştırdı.

Bu yıl 68’incisi gerçekleşen Eurovision Şarkı Yarışması’nın kazananı ise İsviçre adına yarışan Nemo oldu. Nemo, yarışmada söylediği “The Code” adlı şarkıyla 591 puana ulaşarak birinci oldu.

Eurovision 2024’ün Birincisi İsviçre

İsveç Malmö Arena’da gerçekleşen finalde toplam 26 ülke performanslarını sundu. Ancak finale gidecek 20 ülke arasından Hollanda adına yarışan Joost Klein’ın diskalifiye edilmesi nedeniyle bu sayı 19’a düştü.

Nemo, yarışmada söylediği “The Code” adlı şarkıyla 591 puan alarak birincilik alırken sırayı ikincilikle 547 puan alan Hırvatistan izledi. Üçüncü sırada ise 453 puanla Ukrayna sıraya yerleşti.

Eurovision’da Nemo’nun “The Code” isimli şarkısı LGBT topluluğu ve çeşitlilikler adına önemli bir başarı olarak öne çıkıyor. Çünkü şarkı yarışmacının non-binary kimliğini keşfetme sürecini ifade ediyor ve hayat hikayesini anlatıyor.

Eurovision yarışmasında bu yıl sunuculuk görevini İsveçli komedyen Petra Mede ve İsveçli aktris Malin Åkerman ikilisi yerine getirdi. Önümüzdeki yıl ise şarkı yarışmasına İsviçre’nin ev sahipliği yapacağı belirtildi.

Yarı Finale Türkiye’den Sertab Erener Katıldı

Sertab Erener, 2003 yılında Türkiye'ye birincilik getirdiği "Everyway That I Can" ile salondaki müzikseverleri coşturmuştu. Sonraki yıllarda Türkiye Eurovision yarışmasına son kez 2012 yılında Can Bonomo ile katılmıştı.

Geçtiğimiz gün gerçekleşen 2024 Eurovision yarı finalinde Sertab Erener, 2005 birincisi Helena Paparizou ve 1999 birincisi Charlotte Perelli ile birlikte sahnede yer aldı.

Android İçin En İyi 10 Karaoke Ve Şarkı Sözü Uygulaması
MOBİL

Android İçin En İyi 10 Karaoke Ve Şarkı Sözü Uygulaması

Biz insanları diğer canlılardan ayıran pek çok özellik bulunuyor. Bunlardan birisi de şarkı söylemek olabilir. Belki de bu yüzden yeteneğimiz olsa da olmasa da istediğimiz zaman şarkı söylemekten vazgeçmiyoruz.

Eurovision 2024 İlk 10 Ülkeler ve Puanları

  1. İsviçre: The Code – Nemo – 591 Puan
  2. Hırvatistan: Rim Tim Tagi Dim - Baby Lasagna - 547 Puan
  3. Ukrayna: Teresa & Maria - alyona alyona & Jerry Heil - 453 Puan
  4. Fransa: Mon amour – Slimane - 445 Puan
  5. israil: Hurricane - Eden Golan - 375 Puan
  6. İrlanda: Doomsday Blue - Bambie Thug - 278 Puan
  7. İtalya: La noia - Angelina Mango - 268 Puan
  8. Ermenistan: Jako – Ladaniva - 183 Puan
  9. İsveç: Unforgettable - Marcus & Martinus - 174 Puan
  10. Portekiz: Grito - Iolanda – 152 Puan