Facebook Reklamları Corona Virüsü Denetiminden Geçecek

Sosyal medya devi, salgın hakkında yanlış bilgilendirmeler yapan ve bilimsel olmayan sağlık çözümleri öneren reklamları tamamen silecek.

Dünyanın en büyük sosyal medya şirketlerinden olan Facebook, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip corona virüsü hakkında yeni önlemler alıyor. Böylece daha etkili bir mücadele hedefleniyor.

Sosyal medya devi, salgın hakkında yanlış bilgilendirmeler yapan ve bilimsel olmayan sağlık çözümleri öneren reklamları tamamen silecek. Yaklaşık olarak 2 milyardan fazla kullanıcısı bulunan Facebook, 31 Ocak’ta, yeni tip corona virüsü COVID-19 hakkında komplo teorileri ve yanlış bilgiler içeren tüm yayınların platform engelleneceğini söylemişti.

Facebook reklamları daha fazla denetlenecek

Yanlış tedavi yöntemleri hakkında daha büyük bir duyar sergilenecek. Hastalığın etrafındaki korku ve endişeyi daha da artırmasını engellemek için bu önlem alındı.

Şirket tarafından verilen bu karar, virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 170, salgından etkilenen kişi sayısı ise 7.000 civarındayken alınmıştı. Şimdi ise, COVID-19 ile ilgili bir adım daha atan şirket, salgın hakkında yanlış bilgilendirmeler yapan ve bilimsel olmayan sağlık tedaviler öneren reklamların da siteden tamamen çıkarılacağını söyledi.

Corona virüsü ile ilgili hem sosyal medyada hemde gerçek hayatta büyük endişeler mevcut. Facebook bu endişeleri bir miktar da olsa azaltmak istiyor. Sizce şirketin uyguladığı bu yöntem doğru mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bize aktarabilirsiniz.

YORUMLAR