Facebook Üzerinde Her Ay 375 Milyon Kişi Oyun Oynuyor

Çarşamba günü Sanfrancisco'da düzenlenen Oyun Geliştiricileri Konferansı'nda açıklanan istatistiklere göre her ay 375 milyon kişi Facebook üzerinde oyun oynuyor.

Facebook Üzerinde Her Ay 375 Milyon Kişi Oyun Oynuyor

Çarşamba günü San Francisco'da düzenlenen Oyun Geliştiricileri Konferansı'nda Facebook üzerinde oynanan oyunlar ile ilgili istatistikler ortaya çıktı.

Aylık 1.3 milyar aktif kullanıcı sayısı ile Dünya'nın en büyük sosyal medya platformu olan Facebook üzerinde her ay 375 milyon kişi oyun oynuyor. Facebook üzerinde oyun oynama keyfi bir zamanlar oldukça eğlenceli olsa da, arkadaşlarınızdan gelen oyun davetleri de bir çok kişiyi yıldırma noktasına getirdi. Bir çok kişinin gelen oyun davetlerinden rahatsız olarak arkadaşlarına oyun daveti yollamamaları gerektiğini belirten paylaşımlarda bulunduğunu kendi çevremde sıkça gördüm. Eğer sizde bu kişilerdensenim diyorsanız, gelen oyun isteklerini Facebook hesabınızın ayarlar menüsünden kapatmanızı öneririm. Böylelikle  can sıkıcı oyun davetlerinden kurtulabilirsiniz.

Son zamanlarda Facebook üzerinde oyun oynayan kullanıcı sayısının azaldığını düşünüyordum fakat rakamlar aksini gösterdi. 375 milyon kişi her ay Facebook üzerinde oyun oynuyormuş. Ayrıca bununla bağlantılı olarak her gün 735 milyon oyun devat ve önerisi bu kişiler tarafından arkadaşlarına gönderiliyor.

Facebook üzerinde şüphesiz ki en çok oynanan ve en popüler oyun ünvanını elinde bulunduran Candy Crush Saga. Candy Crush Saga'yı Farm Heroes Saga ve Per Rescue Saga takip ediyor. Bu 3 oyunda King şirketine ait. King şirketi, bu 3 oyun ile birlikte Zynga'nın elinden en iyi Facebook oyun geliştiricisi ünvanını almış durumda.

Sizde Facebook üzerinde oyunlar oynamayı seviyorsanız, oynadığınız oyunları veya oyunlarla ilgili düşüncelerinizi aşağıdaki yorum bölümünden bizimle paylaşabilirsiniz.

Dropbox, İş ve Kişisel Hesaplarınızı Bağlamanızı Sağlayacak

YORUMLAR