Fahrettin Koca'dan Vaka Sayısı Açıklaması: Düğünler Ana Kaynak Oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca vaka sayısı hakkında açıklamalara bulundu. Detaylar haberimizde.

fahrettin-koca-survivor-finali-goruntuler-paylasim

Ülkemizde koronavirüs vaka sayısı yükselişe geçti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayısı hakkında açıklama yaptı. "Şu anda birinci dalganın ikinci pikini yaşıyoruz" diyen Koca, vaka artışına düğünlerin ana kaynak olduğunu belirtti.

Maske Takmak Enfekte Olsanız Bile Hayatınızı Kurtarabilir! İşte Detaylar
Bilim

Maske Takmak Enfekte Olsanız Bile Hayatınızı Kurtarabilir! İşte Detaylar

Maske takmak enfeksiyondan kaçınmanıza yardımcı olabilir ve virüsü çevrenizdekilere yaymanızı engelleyebilir. Maskenin tamamen beklenmedik bir etkisi daha olduğu gün yüzüne çıktı.

Koca'dan Vaka Sayısı Açıklaması: Hareketlilik Artınca Vaka Sayısı da Arttı

Fahrettin Koca, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan'a açıklamalarda bulundu. Koca açıklamasında şu cümlelere yer verdi:

İstanbul, şu anda daha kontrollü. İstanbul’da ciddi bir artış yok. Orta Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da artış var, dikkatlerimiz bu iki bölgede. Ege'de artış yok.  İzmir’de kısmi bir artış var ama durum kontrol altında.

Son dönemde artışın en fazla olduğu il Ankara. Konya, Kayseri, Urfa, Mardin, Diyarbakır, Erzurum, Batman, Van, Ağrı da artış yaşanan illerimiz arasında. Mersin ve Manisa’da da artış var ama bu iki ilimizde durum daha kontrollü. Şunu da söyleyeyim: Birkaç gündür Gaziantep, Mardin, Şanlıurfa, Batman düşüşe geçti. Konya ve Diyarbakır stabil oldu, aşağı inmesini bekliyoruz.

Şu anda birinci dalganın ikinci pikini yaşıyoruz.  Bayramla birlikte hareketlilik artınca vaka sayısı da arttı. Bu artışlara özellikle düğünler, ana kaynak oldu.

Yer yer bazı illerimizde hastane sıkıntısı yaşandı. Mardin, Gaziantep, Şanlıurfa ve Batman’da mesela... Ama son bir hafta içinde buralardaki sorun aşıldı. Sadece Diyarbakır’da kısmen sorun var. Bu illerimize yoğun bakım takviyesi yapıyoruz. Şu anda çok önemli bir sorun yok ama önlem almazsak sorun yaşanabilir.

Ülkemizde Son Durum

31 Ağustos itibari ile son açıklanan verilere göre, Türkiye'de toplam hasta sayısı 270.133 oldu. Toplam hayatını kaybedenlerin sayısı ise 6.370'e yükseldi.

YORUMLAR