FDA'dan Moderna'nın Aşısı Hakkında Açıklama: Ne Kadar Etkili?

Moderna'nın koronavirüs aşısı ile ilgili FDA ayrıntılı bir analiz yayınladı. Moderna'nın koronavirüs aşısı ne kadar etkili? Ayrıntılar haberimizde.

moderna-koronavirus-asisi-yuzde-94-5-etkili

Moderna'nın koronavirüs aşısı ile ilgili bir gelişme yaşandı. Moderna'nın aşısı ne kadar etkili? Doğrulama geldi. Hafta sonuna kadar Amerika Birleşik Devletleri iki koronavirüs aşısına sahip olabilir. 

Moderna Aşısı Hakkında Yeni Gelişme: Moderna Aşısı Ne Kadar Etkili?

Biyoteknoloji şirketi Moderna tarafından geliştirilen koronavirüs aşı adayı, Gıda ve İlaç İdaresi bilim adamları tarafından yapılan ayrıntılı bir veri incelemesinin ardından, iki aşamalı bir klinik araştırmada yüzde 94 etkili olduğunu ve ciddi bir güvenlik endişesi taşımadığını doğruladıktan sonra, onay için hazır görünüyor.

Bir denemede aşının hastalığı önlemede yüzde 94 etkili olduğu ve ciddi güvenlik endişeleri olmadığı doğrulandı.

BioNTech ile Pfizer'in geliştirdiği koronavirüs aşısına FDA tarafından onay verilmişti. Şimdi ise Moderna'nın koronavirüs aşısına onay verilebilir. FDA'nın Moderna aşısı ile ilgili brifing belgesi yayınlandı.

FDA, Pfizer-BioNTech aşısının olumlu bir incelemesini tam olarak bir hafta önce yayınladıktan sonra, aşılar Perşembe günü uzmanlardan oluşan bir panel tarafından onaylandı ve bir gün sonra yasal düzenleyiciler tarafından yeşil ışık yakıldı. Aynı adımlar Moderna'nın aşısı için de gerçekleşecek gibi görünüyor.

Koronavirüsü Geçiren Kişiler Aşı Yaptırmalı Mı? Önemli Açıklama
Bilim

Koronavirüsü Geçiren Kişiler Aşı Yaptırmalı Mı? Önemli Açıklama

Koronavirüsü geçiren kişiler koronavirüs aşısı yaptırmalı mı? Koronavirüsü atlatan kişilerin aşı olması gerekiyor mu? Konu ile alakalı bilim adamları tarafından koronavirüsü geçiren kişilerin aşı olup olmaması ile alakalı bir açıklama geldi.

Bloomberg'in haberine göre, Moderna'nın aşısından elde edilen benzer sonuçlar ve aynı temel teknolojiye dayandığı gerçeği göz önüne alındığında, bu hafta hemen hemen aynı zaman çizelgesinin yaşanması bekleniyor.

Moderna'nın aşısı 17 Aralık Perşembe günü aynı bağımsız uzmanlar paneli tarafından tüm gün sürecek bir halk toplantısında gözden geçirilecek. Panelden onay çıkar ise Moderna aşısının yapılmasının önü açılacak.

Geçtiğimiz haftalarda Amerikan Tabipler Birliği uzmanları tarafından koronavirüs aşısının yan etkileri duyurulmuştu. Moderna'nın koronavirüs aşı testlerine katılanların yüzde 2.7’si, ilk dozdan sonra tek hoş olmayan etkinin aşı yapıldığı yerde duyulan acının olduğunu söyledi. İkinci dozdan sonra deneklerin yüzde 9.7’sinde yorgunluk, yüzde 8.9’da kas ağrısı, yüzde 5.2’de eklem ağrısı, yüzde 4.5’inde baş ağrısı, yüzde 4.1’de de aşı yapıldığı yerde acı saptandı. Moderna'nın aşısı, başarıyı ilan eden ikinci büyük aşı olarak öne çıkmakta.

Sizler Moderna'nın aşısı ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Yorumlardan görüşlerinizi bizlerle ve diğer okurlarımız ile paylaşmayı unutmayın!

YORUMLAR