Dolandırıcıların Kurbanı Oldu: GeForce RTX 3060 Ti Kutusundan Kadın Ayakkabısı Çıktı!

Vietnamda GeForce RTX 3060 Ti GPU satın alan birisi hiç beklemediği bir şeyle karşılaştı. Kutudan bir çift kadın ayakkabısı çıktı. İşte detaylar!

Dünyanın dört bir yanındaki dolandırıcılar, en sevdikleri ürünleri satın alabilecek kadar para biriktirmek için çalışan alıcıları dolandırmak için bazı benzersiz ve ilginç yollar buluyor.

Son yaşanan olay ise, bir Vietnamlı oyuncunun başına geldi. Bu oyuncu, Facebook aracılığıyla tanıştığı Taylandlı bir satıcıdan Manli GeForce RTX 3060 Ti ekran kartı satın aldı.

Ne yazık ki, paket geldiğinde içinden beklenen ekran kartı yerine bambaşka bir şey çıktı.

Online Alışverişlerde Dolandırıcılık Vakaları Artıyor

Dolandırıcı, ambalajı kurnazca hazırladı. Kutuya ekstra köpük ekleyerek sanki içinde ağır bir şey varmış gibi hissettirmiş. Fakat ambalajı açtığında kart yerine, kullanılmış bir çift kadın ayakkabısıyla karşılaştı.

Ne yazık ki, dolandırıcı kimliğini gizlediği için onu bulmak neredeyse imkansız. Bu gibi platformlarda sahte hesaplar açarak insanları dolandırmaya devam edebilir. Bu olay, özellikle ikinci el ürün alırken dikkatli olmamız gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor.

Eğer bir şeylerin ters gittiğini hissediyorsanız, riske girmeyin ve o işten hemen vazgeçin. Aksi halde siz de ayakkabı ya da daha kötüsü, kum ya da taşla karşılaşabilirsiniz.

NVIDIA Yeni Yapay Zeka Aracı 'RTX ile Sohbet'i Kullanıma Sundu: Neler Yapabiliyor?
Yapay Zeka

NVIDIA Yeni Yapay Zeka Aracı 'RTX ile Sohbet'i Kullanıma Sundu: Neler Yapabiliyor?

NVIDIA, GeForce RTX 30 serisi ve 40 serisi ekran kartı sahiplerinin Windows PC'lerde yapay zekâ destekli bir sohbet botunun yerel olarak çalıştırılmasına olanak tanıyan bir araç yayınladı.

Vietnam'da yaşanan bu olay, online alışverişlerde dolandırıcılık riskine dikkat çeken bir örnek. Oyuncular ve teknoloji meraklıları, online alışveriş yaparken daha dikkatli olmalı ve güvenilir platformları tercih etmeliler.