Google Chat Herkesin Kullanımına Açıldı!

Google Chat artık herkes tarafından kullanılabiliyor. Peki, sohbet hizmeti tam olarak nedir ve nasıl kullanılır? İşte Chat'te oturum açma ve çok daha fazlası!

Google Chat, uzun bir sürenin ardından herkesin kullanımına sunuldu. Peki, Google'ın iletişimi güçlendirmek için kullanıma sunduğu hizmet tam olarak nedir ve ne amaçla kullanılır? Bu yazıda Google'ın iletişim hizmeti ile ilgili bilinmesi gereken her şeye ulaşabilirsiniz.

Google Chat Nedir, Nasıl Kullanılır?

Google Sohbet olarak da bilinen hizmet, şirkete göre iletişim kurmanın yeni ve güçlü bir yoludur. Bu hizmet ile bir ya da birden fazla kişi ile mesajlaşabilir, toplu sohbetler yapmak için odalar oluşturabilir ve yönetimin getirdiği sorumlulukların üzerinizdeki yükünü hafifletmek amacıyla botları kullanabilirsiniz.

Google'ın yeni iletişim platformuna hem web üzerinden hem Android'den hem de iOS'ten erişebilirsiniz. Hizmet, her üç platformla da uyumludur. Chat, cihazlar arasında geçiş yapsanız dahi (örneğin tarayıcıdan sohbet ederken Android işletim sistemli akıllı telefona geçerseniz) sohbet etmeye kaldığınız yerden devam etmenize olanak sağlar.

Platform, kullanıcılara iki türlü sohbet etmek olanağı sunuyor. Bunlardan ilki, mesajlaşma uygulamaları ile sunulan klasik mesajlaşma hizmetine dayanıyor. Bu hizmeti kullanarak birisiyle özel olarak konuşma gerçekleştirebilir ya da küçük gruplar aracılığı ile toplu olarak sohbet edebilirsiniz. İkincisi, birinciden farklı olarak yeni yeni yaygınlaşan oda sistemine dayanıyor. Bu hizmet aynı zamanda size bir sohbet odası oluşturma imkanı sunuyor.

Büyük bir grupla sohbet etmek için hizmeti kullanarak bir oda oluşturabilirsiniz. Bir odaya katılım sağlayan kişiler, bütün üyelerle aynı konu hakkında konuşmak yerine belirli konular üzerinde konuşan küçük grupların sohbetine katılabilir. Bunu Discord veya Clubhouse uygulamalarının oda sistemine benzetebilirsiniz, aralarında çok büyük fark yoktur.

Üyeler ayrıca diğer üyelerin tartışmasını kaçırmamak için sohbet geçmişini görüntüleme olanağına da sahiptir. Odanın katılımcısı olarak sohbetlerde her zaman aktif olamayabilirsiniz ve bu nedenle bazı tartışmalardan geri kalabilirsiniz. Bu gibi zamanlarda sohbet geçmişini görüntüleyerek neler olup bittiği hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Google Chat'te Oturum Nasıl Açılır?

Google'ın yeni sohbet hizmetini kullanmak için öncelikle oturum açmanız gerekiyor. Sohbet hizmetini tarayıcı üzerinden kullanmak için aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterlidir.

  • Google'ın sohbet hizmetini tarayıcıdan açmak için chat.google.com adresine gidin.
  • Google hesabınızı kullanarak oturum açın.
  • Arkadaşlarınızla sohbet etmeye başlayın.

FBI Mesajlaşma Uygulaması ile Yeraltı Dünyasına Sızdı
GÜVENLİK

FBI Mesajlaşma Uygulaması ile Yeraltı Dünyasına Sızdı

FBI, mesajlaşma uygulaması ile uyuşturucu kaçakçılığı ve diğer suçlarla ile bağlantılı kişileri takip etmek için kullandı.

YORUMLAR