Çalınan ve Kaybolan Telefonlara Son: Android'in Yeni Özelliği Hırsızların En Büyük Kabusu Olacak!

Google, kullanıcıların yıllardır beklediği Cihazımı Bul hizmetini kullanıma sundu. Özelliğe dair detaylar belli oldu. İşte detaylar!

3 yıldır Google'ın tıpkı Apple'ın Find My hizmetine benzeyen Cihazımı Bul özelliği üzerinde çalıştığını biliyoruz. Kullanıcıların büyük bir merakla beklediği özellik nihayet kullanıma sunuldu.

Apple ile iş birliği içerisinde olan şirket, Apple'ın geliştirmelerini tamamlamasından sonra harekete geçeceği bilgisi zaten daha önce paylaşılmıştı.

Android telefonlarda da Cihazımı Bul özelliği aslında bulunan bir hizmet ama çok gelişmiş sonuçlar vermemesi tepki çekiyordu. Yapılan güncelleme ile birlikte artık kapalı olan telefonlar bile "Cihazımı Bul" hizmeti ile bulunabilecek.

Cihazımı Bul Hizmeti Resmen Duyuruldu

İlk aşamada ABD ve Kanada'da yaşayan kullanıcıların erişimini açılan özellik, Android 9 ve sonraki sürüm güncellemeleri ile birlikte tüm ülkelere açılacak. Cihazımı Bul özelliği, ayrıca Pixel 8 serisindeki telefon modelleri için ek hizmet sunacak.

Bu telefon modellerine sahip kullanıcılar, "özel Pixel donanımları" sayesinde cihaz kapalı olsa da, şarjı bitmiş olsa da takip sistemi çalışmaya devam edecek. Mayıs ayından itibaren yeni Bluetooth takip etiketleri de kullanıma sunulacak.

Kaybolan ancak Cihazımı Bul ağında görünmeyen cihazların nerede olduğunu anlamak için de "Yakınlarda Bul" gibi ekstra bir buton yer alacak. Bu buton, Mayıs ayında yayınlanacak Bluetooth etiketiyle senkron çalışacak.

Google Güvenli Arama Kapatma Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Google Güvenli Arama Kapatma Nasıl Yapılır?

Google, güvenli arama kapatma işleminin pratik bir şekilde yapılabilmesine imkân tanıyor. Dolayısıyla uzun süre boyunca uğraşmanıza gerek kalmadan söz konusu  özelliği devre dışı bırakabilirsiniz.

Güvenlik ve kişisel bilgileri gizli tutma konusunda da "çok katmanlı korumalar" olacağı söyleniyor. Konum verileri uçtan uca şifrelenmesi başta olmak üzere toplu cihaz konumu raporlaması gibi güvenliği yüksek sınırlamalar gelecek.

YORUMLAR