Google Güvenli Arama Kapatma Nasıl Yapılır?

Google güvenli arama kapatma işlemi nasıl yapılır sorusunun yanıtını merak eden kişiler için ayrıntılı bir rehber hazırladık. İşte uygulanması gereken adımlar!

Google, güvenli arama kapatma işleminin pratik bir şekilde yapılabilmesine imkân tanıyor. Dolayısıyla uzun süre boyunca uğraşmanıza gerek kalmadan söz konusu  özelliği devre dışı bırakabilirsiniz. Bu yazıda çoğu kişinin merak ettiği soruyu yanıtlayacağız.

Google artık pek çoğumuzun her gün ziyaret ettiği bir site. Google da her geçen gün kendini geliştiren ve yenileyen bir sistem. Özellikle de Google, arama sonuçlarınızı size özel olarak hazırlamaya başladığından beri kullanıcı deneyiminizi daha olumlu hale getirmeye çalışıyor.

Cep telefonunuzda ya da bilgisayarınızda bazı Google aramalarının sonucunu göremiyorsanız ve güvenli aramaya takılıyorsanız bu yazımız size çok yardımcı olabilir. Yazımızın devamında Google güvenli arama nasıl kapatılır, güvenli arama nasıl kaldırılır gibi potansiyel sorularınıza cevap olacak bilgiler bulunuyor.

Güvenli aramayı devre dışı bırakma işlemi, PC ve mobil cihazlar için biraz farklılık gösterse de genel olarak benzer ve basit bir şekilde gerçekleşiyor.

Google Güvenli Arama Kapatma Adımları Neler?

  • Telefonunuzdan Google’ı açın.
  • Sağ üst köşedeki avatarınıza ya da 3 noktaya tıklayın.
  • "Ayarlar" seçeneğine dokunun.
  • "Uygunsuz sonuçları gizle" kısmını görüntüleyin.
  • "Uygunsuz sonuç filtresi" seçeneğini devre dışı bırakın.
  • Daha önce arama sonucunu göremediğiniz kelimeleri Google’da aratın.
  • Sonuçlar karşınıza çıkacaktır.

google-guvenli-arama-nasil-kapatilir

Telefondan güvenli aramayı kapatmak bu kadar basit ve kolay. Bu işlem için öncelikle akıllı telefonunuzda bulunan Google'ı açmanız gerekiyor. Daha sonra sağ üst köşede bulunan avatarın ya da üç nokta simgesinin üzerine dokunun.

"Uygunsuz sonuçları gizle" bölümünü ziyaret edin. Daha sonra "Uygunsuz sonuç filtresi" seçeneğini devre dışı bırakın. Bu adımı uygulamanız hâlinde söz konusu özellik devre dışı kalacaktır. Daha önce arama sonucunu göremediğiniz sözcükleri popüler arama motorunda aratabilirsiniz. Bunu yaptığınızda sonuçlar görüntülenecektir.

Bilgisayardan güvenli aramayı kapatma işlemi için Google ayarlarına giderek tıpkı mobildeki gibi “Uygunsuz sonuç filtresi” yazan yerin yanındaki seçenekten kapalıyı işaretlemeniz gerekmektedir.

Hem cep telefonunuzda hem de bilgisayarınızda dilediğiniz gibi özgürce arama yapabilirsiniz. Birden fazla Google hesabınız varsa her biri için ayrı ayrı bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Google Güvenli Arama Açma Nasıl Yapılır?

  • Google'a girin.
  • Profil fotoğrafına veya üç nokta simgesine dokunun.
  • Ayarlar menüsünü açın.
  • "Uygunsuz sonuçları gizle" bölümünü ziyaret edin.
  • "Uygunsuz sonuç filtresi" seçeneğini etkinleştirin.

Dünyanın en popüler arama motorlarından biri olan Google'ın güvenli arama özelliğini aktif hâle getirmek istiyorsanız sadece birkaç adım uygulamanız yeterlidir. Bu kapsamda ilk olarak Google'ı açın ve hemen ardından sağ üst köşede konumlanan profil fotoğrafına ya da üç nokta simgesinin üzerine dokunun.

Açılan pencere üzerinden Ayarlar menüsünü görüntüleyin. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra "Uygunsuz sonuçları gizle" bölümünü açınve son olarak "Uygunsuz sonuç filtresi" seçeneğini aktif hâle getirin. Bu adımı uyguladığınız takdirde Google güvenli arama açma süreci tamamlanacaktır.

Google Güvenli Arama Nedir?

Güvenli aramayı kapatmadan önce Google’ın bu özelliğinin ne olup olmadığının altını çizmekte fayda var. Google güvenli arama, arama sonuçlarınızdaki pornografi, müstehçen içerik; vahşet, kan ve şiddet gibi +18 içerikleri kaldırmak için geliştirilmiştir.

Arama sonuçlarınızda bahsi geçen bu içerikler varsa ve güvenli aramanız açıksa bu içerikler size gösterilmez. Güvenli aramayı kapatma işlemi sonrasında bu tarz içerikleri görebilirsiniz. Eğer böyle içerikler görmek istemiyorsanız güvenli aramanın açık kalması sizin için daha iyi olacaktır. 

Bazı kullanıcılar uygunsuz içerikleri görmemek için Google’ın güvenli arama özelliğini açık bırakıyorlar. Uygunsuz içeriklerden etkileniyorsanız, toplu taşıma, iş yeri ve okul gibi ekranınızın herkes tarafından görebileceği toplu bir alandaysanız güvenli aramayı aktif hale getirmeniz sizin için daha iyi olacaktır. 

Google Family Link Nedir? Nasıl Kullanılır?
İNTERNET

Google Family Link Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bazı uygulama ve web siteleri çocuklar için çok zararlıdır. Çocuğunuzu zararlı oluşumlardan uzak tutmak için Google tarafından sunulan Family Link servisini kullanabilirsiniz.

Google Güvenli Arama Kapanmıyor, Çözümü Nedir?

Yukarıda sizinle paylaştığımız yöntemleri birebir uygulamanıza rağmen hala arama sonuçlarınızda filtre uygulanıyorsa ya da güvenli aramayı kapatamıyorsanız ne yapmalısınız? Hesabınızı kendiniz yönetiyorsanız güvenli aramayı dilediğiniz gibi kapatıp açabilirsiniz.

Aileniz tarafından yönetilen bir çocuk hesabınız varsa güvenli aramayı sadece ebeveynleriniz değiştirebilir. Google Workspace for Education hesabınızla oturum açtıysanız, 18 yaşından küçükseniz veya bir K-12 kurumu ile ilişkiliyseniz güvenli aramayı sadece yöneticileriniz açıp kapatabilir.

Bu tarz hesaplar, başka kişiler tarafından yönetildiği için Google güvenli arama seçeneğini açıp kapatmak sadece yöneticiler tarafından gerçekleştirilebilecek bir işlemdir.

Google güvenli arama kapatma işlemi ile alakalı paylaşacaklarımız bu kadardı. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir’i takipte kalmayı unutmayın. Ayrıca Google arama geçmişi nasıl silinir sorusunu yanıtladığımız yazıya göz atabilir ve böylelikle arama geçmişinin nasıl silindiğini öğrenebilirsiniz.

YORUMLAR