Android'e Son Darbe: HarmonyOS NEXT Güncellemesi Alacak Cihazlar Belli Oldu!

Bu yılın başlarında tanıtılan HarmonyOS NEXT işletim sistemini alacak Huawei cihazlar belli oldu!

Huawei, Çin devletiyle doğrudan bağlantısı olduğu gerekçesiyle 2019'da ABD tarafından kara listeye alınarak Android lisansını kaybetse de bunun çözümünü kısa sürede buldu. Şirket bu dönemde kendi işletim sistemi HarmonyOS'i kullanıma sundu ve belki de hiç beklemediği bir ilgiyle karşılaştı.

Google'a ve daha doğrusu ABD'ye olan bağlılığını günden güne azaltan Çinli şirketin işletim sistemi günümüzde yüz milyonlarca cihaz tarafından kullanılıyor. Son olarak bu yılın başlarında HarmonyOS NEXT sürümünü tanıtan üretici bugün yaptığı yeni bir duyuruyla geniş çaplı dağıtım programını paylaştı.

HarmonyOS NEXT Güncellemesi Hangi Cihazlara Gelecek?

Huawei, Android ile olan son bağları kopartmak için HarmonyOS NEXT'e çok fazla önem veriyor ve uyumlu cihazların bir an önce yeni sürüme geçmesini hedefliyor. Marka bugün itibariyle yeni yapının beta testlerinin başladığını duyurdu. Ayrıca hangi cihazların güncellemeyi alacaklarını gösteren dağıtım planını paylaştı.

HarmonyOS NEXT, belki de Android'e son darbe olarak yorumlanabilecek APK desteğini tamamen ortadan kaldırıyor. Yani bu sürümü çalıştıran cihazlara önceki versiyonlardaki gibi Android APK'larını yükleyemeyeceksiniz. Kısacası artık kendi ipini kendi kesen bir işletim sistemi kimliğine bürünecek.

Yeni işletim sisteminin beta süreci bugün itibariyle başlasa da kararlı sürüm için yıl sonuna kadar beklenmesi gerekecek. Şu an için elimizde net bir tarih yok, ancak gelen raporların beta sürecinin tam olarak biteceği bu yılın dördüncü çeyreğine işaret ettiğini belirtelim. 

İşte güncellemeyi alacak modeller;

Çıkış Dönemi Ürünler
Geliştirici Beta Testi (21 Haziran) Huawei Mate 60 Serisi, Huawei Mate X5 Serisi, Huawei MatePad Pro 13.2 tablet
Ağustos 2024 (Beta) Huawei Mate 60 Serisi, Huawei Mate X5 Serisi, Huawei Pura 70 Serisi, Huawei Pocket 2 Serisi, Huawei FreeBuds Pro 3, Huawei MatePad Pro 13.2, Huawei MatePad Pro 11 2024
2024'ün 4. Çeyreği (Kararlı Sürüm) Huawei Mate 60 Serisi, Huawei Mate X5 Serisi, Huawei Pura 70 Serisi, Huawei Pocket 2 Serisi, Huawei FreeBuds Pro 3, Huawei MatePad Pro 13.2, Huawei MatePad Pro 11 2024
2024'ün 4. Çeyreği (Beta) Huawei Nova 12 Serisi, Huawei MatePad 11.5-inch S Serisi, Huawei Watch Ultimate, Huawei Watch Ultimate Design Edition, Huawei Watch GT 4 Serisi, Huawei FreeClip, Huawei Smart Glasses 2

Huawei Pura 70 Ultra, Akıllı Telefon Pazarının Kralı Olmaya Geliyor (İnceleme)
MOBİL

Huawei Pura 70 Ultra, Akıllı Telefon Pazarının Kralı Olmaya Geliyor (İnceleme)

Huawei Pura 70 Ultra, Türkiye'de satışa çıkıyor. Peki Pura 70 Ultra özellikleri ve fiyatı ile kullanıcılara neler sunuyor?

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!