Hollanda'daki Bağış Kampanyası Rekora Koşuyor: 89 Milyon Euro!

Hollanda'da sivil toplum kuruluşları tarafından yürütülen depremzedelere bağış kampanyasına ilgi oldukça büyük. Bağışlar 89 milyon euro'yu aşmış durumda.

Hollanda'daki Bağış Kampanyası Rekora Koşuyor: 89 Milyon Euro!

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremin ardından yaraları sarmak adına gerçekleştirdiğimiz seferberlik sürüyor. Öyle ki Dünya'nın dört bir yanından sayısız destek gelmekte ve Hollanda'da da sürdürülen yardım kampanyası 89 milyon euro'yu aşmış durumda.

Hollanda'daki 11 sivil toplum kuruluşunun ortaklaşa düzenlediği Giro555 isimli yardım organizasyonu, ülkenin pek çok televizyon ve radyo kanalından canlı geçilirken, geçtiğimiz gün organizasyonun yaptığı açıklama ile toplanan bağış miktarının 89 milyon euro'yu aştığı duyuruldu.

Açıklamada, ortak canlı yayınlar öncesinde 28,6 milyon euro olan toplam bağış miktarının yayın sonunda 89 milyon euro'ya ulaştığı belirtilirken, ünlü isimlerin çok sayıda eseri açık artırmayla satarak Giro555'e bağışta bulunduğu bilgisine yer verildi.

Canlı Yayınlara Karsu ve Hadise de Eşlik Etti

Canlı yayınlar pek çok tanıdık isme de yer verdi. Aralarında Türk asıllı Hollandalı sanatçı Karsu Dönmez'in de bulunduğu isimlere Türk pop müziğinin ünlü ismi Hadise de eşlik etti.

Giro555'in açıklamasına göre toplanan bağışlar, yardım kampanyasını yürüten 11 ulusal ve uluslararası sivil toplum kuruluşu tarafından Türkiye ve Suriye'deki depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılacak.

SON DAKİKA: Deprem Sonrası Gündem Haberleri
Yaşam

SON DAKİKA: Deprem Sonrası Gündem Haberleri

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi olan ve 7.7 büyüklüğünde gerçekleşen ilk deprem ve sonrasında yaşanan 7.

#TürkiyeTekYürek Ortak Yayınında Milyarlarca TL Toplandı
Yaşam

#TürkiyeTekYürek Ortak Yayınında Milyarlarca TL Toplandı

Türkiye'nin başına gelen en büyük felaketlerden biri olan Kahramanmaraş depremi sonrasında yardım kampanyaları devam ediyor.

YORUMLAR