Yerli ve Milli HÜRJET Uçağı İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi

TUSAŞ tarafından geliştirilen yerli uçağımız HÜRJET ilk uçuşunu gerçekleştirdi. İşte detaylar!

Yerli ve Milli HÜRJET Uçağı İlk Uçuşunu Gerçekleştirdi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından yerli ve milli imkânlarla geliştirilen HÜRJET, Türkiye'nin ilk jet motorlu eğitim ve hafif taarruz uçağı olarak görev yapacak. Uçağın bugün ilk güvenli uçuşu başarıyla gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabından "Yerli ve millî ilk insanlı süpersonik jet uçağımız HÜRJET ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Hamdolsun. Türkiye Yüzyılı'na armağan olsun." mesajını paylaştı.

Hürjet 2025 Yılında Filoya Katılacak

HÜRJET, tek motorlu, tandem ve modern aviyonik suite sahip kokpiti ile üstün performans özelliklerini kullanarak kritik rol oynamak üzere tasarlandı. Projenin sertifikasyon faaliyetleri 2025 yılı sonu itibarıyla tamamlanarak, Türk Hava Kuvvetleri envanterine dahil edilmek üzere T-38 uçakları ve F-5 uçaklarının yerini alacak.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ise şu ifadeleri kullandı:

"Kısa sürede semalarımızda bir Jet sesi duyarsanız o ses Hürjet’imizin sesi olacaktır demiştik. Bugün o sesi, Hürjet’te emeği olan herkesle birlikte duyduk. Rabb’imize şükürler olsun. Milletimize hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan’a ve emeği geçen herkese teşekkürler."

Milli Muharip Uçak Piste Çıkıp Motor Çalıştırdı!
Yaşam

Milli Muharip Uçak Piste Çıkıp Motor Çalıştırdı!

Türkiye'nin uzun zamandır beklenen Milli Muharip Uçak projesinde sevindiren bir gelişme yaşandı. Proje takvimi iki yıl erkene alınan ve bu yıl içerisinde havalandırılması beklenen Milli Muharip Uçağın ilk pist denemesinde motorunun çalıştığına dair görseller ortaya çıktı.

Türkiye'nin İlk Uçak Gemisi TCG Anadolu Havadan Görüntülendi!
Yaşam

Türkiye'nin İlk Uçak Gemisi TCG Anadolu Havadan Görüntülendi!

Türkiye'nin ilk uçak gemisi olan TCG Anadolu isimli amfibik hücum gemisi ilk kez görüntülendi. Mavi Vatan'ı koruyacak gemi, 232 metrelik büyüklüğüyle görenleri hayrete düşürüyor.

YORUMLAR