İletişim Kesintisine Dair Mobil Operatörlerden Açıklama Geldi

Deprem bölgesinde yaşanan iletişim kesintisine dair Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği açıklamalarda bulundu. İşte detaylar!

İletişim Kesintisine Dair Mobil Operatörlerden Açıklama Geldi

Deprem bölgesinde yıkılan iletişim alt yapısı nedeniyle insanlar sevdikleriyle ve acil durum ekipleriyle iletişim kurmakta büyük zorluk çekiyor. Operatörlere gelen artan şikayetler, sorunun hâlâ çözülemediğini ortaya koyuyor. Bugün ise konuyla ilgili Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği'nden açıklama geldi.

Deprem bölgesindeki vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamanın en büyük öncelikleri olduğunu belirten Mobil Telekomünikasyon Operatörleri Derneği, "Üye operatörlerimiz Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone, AFAD ve ilgili bakanlıklarımızla iş birliği halinde, bölge halkına en iyi hizmeti verme gayretiyle çalışmalarına aralıksız devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

"Deprem Bölgesindeki 2.451 Baz İstasyonu Devre Dışı Kaldı"

İletişim Kesintisine Dair Mobil Operatörlerden Açıklama Geldi

Şirket, bölgede oluşan enerji kesintilerinin iletişimi de etkilediğini, dağıtım şirketlerince bölgeye elektrik verilememesi nedeniyle baz istasyonları için gerekli enerjinin jeneratörlerle sağlanmasını gerektiğini belirtti. Bu bağlamda operatör şirketleri birlik olarak bölgeye 3.485 adet jeneratör gönderdi.

Ayrıca operatör şirketleri depremin meydana geldiği 10 ildeki birçok baz istasyonunun ciddi hasarlar aldığını ve bu nedenle devre dışı kaldığını belirtiyor. 10 ildeki 8.900 baz istasyonundan 2.451 tanesi depremden aldığı hasar nedeniyle devre dışı kalmış durumda.

GÜNCELLEME: Operatörlerden Yeni Açıklamalar Geldi

SON DAKİKA: Deprem Sonrası Gündem Haberleri
Yaşam

SON DAKİKA: Deprem Sonrası Gündem Haberleri

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi olan ve 7.7 büyüklüğünde gerçekleşen ilk deprem ve sonrasında yaşanan 7.

Huawei Türkiye'den Deprem Bölgesine Yardım!
Yaşam

Huawei Türkiye'den Deprem Bölgesine Yardım!

Kahramanmaraş depreminin etkileri sürüyor. Depremzedelerin ihtiyaçlarını giderebilmek adına seferber olan vatandaşlar, günlerdir deprem bölgelerine tırlarla yardımlarını gönderiyor.

YORUMLAR