Instagram Arama Çubuğuna Bile Yapay Zeka Geliyor: Peki Ne İşe Yarayacak?

Meta, Instagram'ın arama çubuğuna yapay zeka desteği getirmek üzere çalışmalara başlıyor. Peki bu özellik kullanıcılara ne sunacak? İşte detaylar!

Meta'nın kendi sosyal medya uygulamaları ve platformlarına yapay zekayı yavaş yavaş entegre etmeye başladığını bir süredir biliyoruz. Şirket, kullanıcılarına üretken yapay zeka sayesinde daha keyifli ve faydalı bir deneyim yaşatmayı hedefliyor.

Aktarılan yeni bilgilere göre Meta, sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram'a yeni bir yapay zeka özelliği ekliyor. Daha önce yapay zeka ile DM atma özelliğini duyduğumuz platformun şimdi de arama sekmesine yapay zeka geliyor.

Meta Yapay Zeka Asistanı Nedir? Nasıl Kullanılır?
Yapay Zeka

Meta Yapay Zeka Asistanı Nedir? Nasıl Kullanılır?

Günümüzde birçok insanın odak noktasını Meta’nın WhatsApp, Facebook ve Instagram gibi uygulamaları oluşturuyor. Bu platformlar sayesinde insanlar birbirleriyle iletişim kuruyor.

WhatsApp'tan Sonra Sıra Instagram'a Geldi

Hindistan başta olmak üzere pek çok ülkede WhatsApp kullanıcılarının test etmeye başladığı Meta AI sohbet botu, hem yapay zeka ile sohbet hem de yeni içerik keşfetmek için Instagram arama çubuğuna da eklenmeye hazırlanıyor.

Perplexity AI'ın CEO'su da ortaya çıkan Meta AI sohbet botunun tasarımını kendi yapay zeka araçlarına fazlasıyla benzetti. X üzerinden yaptığı paylaşımda da "Tasarımcılarımızla onur ve gurur duyuyoruz!" diyerek Meta'ya gönderme yaptı.

Kullanıcılar, arama kısmına gelecek olan yapay zeka sayesinde yeni içerik keşfetme konusunda daha avantajlı olacaklar. Bildirilen haber Meta tarafından da doğrulandı. Henüz arama kısmında yapay zekanın kullanılıp kullanmadığı net bir şekilde söylenmese de şu açıklama yapıldı:

"Üretken yapay zeka destekli deneyimlerimiz çeşitli aşamalarda geliştirilme aşamasındadır ve bunların bir kısmını sınırlı bir süre içinde halka açık olarak test ediyoruz."

Instagram'ın Yapay Zeka Aracı Nedir? Özellikleri Neler?
Yapay Zeka

Instagram'ın Yapay Zeka Aracı Nedir? Özellikleri Neler?

Yapay zekâ sohbet robotları hayatımızı dört bir yandan sarmaya devam ediyor. Şimdi ise sırada Instagram’ın kendi uygulaması için geliştirdiği bir sohbet robotu var.

YORUMLAR