Instagram'a Artırılmış Gerçeklik Reklamları Ekleniyor

Instagram, yakın zamanda önemli bir güncellemeyle birlikte artırılmış gerçeklik reklamları geleceğini doğruladı. Detaylar haberimizde!

Instagram'a Artırılmış Gerçeklik Reklamları Ekleniyor

Meta'nın sahibi olduğu Instagram, yakın zamanda önemli bir reklam geliri kapısını açıyor. Uzun süredir sanal dünyalar ve artırılmış gerçeklik üzerine büyük yatırımlar yapan Meta, Instagram'a artırılmış gerçeklik reklamları ekleyecek.

Instagram Reels ve Facebook Hikayeler için eklenecek olan artırılmış gerçeklik reklamları, reklamverenlerin ve içerik üreticilerin ürünleri çok daha rahat bir şekilde kullanıcılara tanıtmasına yardımcı olacak.

Instagram'a Artırılmış Gerçeklik Reklamları Ekleniyor

Reklam Sektöründe Devrim Olabilir

Instagram'a eklenmesi beklenen artırılmış gerçeklik reklamları, aslında birkaç ay önce görücüye çıkmıştı. O dönemde şirket için yalnızca deneme aşamasındaki bir proje olan AR reklamlarının daha fazla yer edineceği duyuruldu.

Buna göre Facebook ve Instagram'daki kamera filtrelerine benzer bir şekilde sunulması beklenen AR reklamlar, içerik üreticilerin doğal bir şekilde reklam alabilmesine yardımcı olacak.

Şimdilik açıklanan bilgilere göre kullanıcılar Sephora, Tiffany & Co. gibi güzellik ve mücevher markalarının filtrelerini içeriklerine ekleyebiliyor. İddialara göre Meta, her reklamverenin kendi filtresini tasarlayabildiği özel bir sistem üzerinde çalışıyor.

Artırılmış gerçeklik reklamları ve sosyal medya akımları üzerinde çalışma yapan Meta, özellikle gençler için AR reklamların %87 oranında daha fazla gösterildiğini saptadı.

Instagram Reels Video İndirme Nasıl Yapılır?
SOSYAL MEDYA

Instagram Reels Video İndirme Nasıl Yapılır?

Instagram Reels video indirme işleminin doğrudan yapılabilmesine imkân tanımıyor. Neyse ki görüntü tabanlı sosyal medya platformuna yüklenen videoların indirilebilmesini sağlayan çeştili çevrim içi araçlar bulunuyor.

Instagram Reels Reklam Oluşturma Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

Instagram Reels Reklam Oluşturma Nasıl Yapılır?

Instagram Reels reklam; içerik üreticileri ve markaların daha çok kişiye ulaşması noktasında önemli rol oynuyor.

YORUMLAR