Instagram Favoriler Özelliğini Test Ediyor

Instagram Favoriler özelliğini test ediyor. Peki, popüler sosyal medya platformunun yeni özelliği ne işe yarayacak, nasıl kullanılacak? İşte tüm ayrıntılar!

Görüntü tabanlı sosyal medya hizmeti Instagram Favoriler özelliği üzerinde çalışıyor. Tersine mühendislik uzmanı ve aynı zamanda bir uygulama araştırmacısı olan Alessandro Paluzzi, Instagram'ın üzerinde çalıştığı özelliğe ilişkin detaylar paylaştı.

Uygulama geliştiricileri, yeni bir özelliği kullanıma sunmadan önce o özelliği test aşamasından geçirir. Bu, Facebook ve WhatsApp gibi sosyal medya platformlarına getirilecek özelliklerde büyük bir çoğunlukla uygulanan yaygın tekniklerden biri olarak bilinir. Instagram da aynı tekniğini kullanıyor.

Tersine mühendislik uzmanı ve aynı zamanda bir uygulama araştırmacısı olan Alessandro Paluzzi, popüler sosyal medya platformunun üzerinde çalıştığı yeni özelliği gün yüzüne çıkardı. Paluzzi, "Favoriler" olarak isimlendirilen yeni özelliğe ilişkin bilgiler ve ekran görüntüleri paylaştı.

Instagram'a Benzeyen Yeni Twitter Tasarımı Test Ediliyor! (Video)
SOSYAL MEDYA

Instagram'a Benzeyen Yeni Twitter Tasarımı Test Ediliyor! (Video)

Yeni Twitter tasarımı test edilmeye başlandı ve bir video yayımlandı. Paylaşılan video, yeni tasarımın nasıl bir görünüme sahip olacağı hakkında bilgi sahibi olmamıza olanak sağlıyor.

Instagram Favoriler Özelliği Nedir, Ne İşe Yarayacak?

Instagram'ın ana sayfasında hangi gönderilerin önce görüldüğü algoritma tarafından belirleniyor. Instagram'ın şu anda kullandığı algoritma, bir gönderinin genel olarak ne kadar popüler olduğu ve kullanıcının belirli bir hesapla ne sıklıkta etkileşime girdiği gibi birçok faktöre dayanıyor fakat bu durum, kullanıcıların pek etkileşime girmediği hesaplarda görülmesi gereken paylaşımları kaçırmasına neden olabilir.

Alessandro Paluzzi tarafından Twitter üzerinden paylaşılan bilgilere göre kullanıcılar, görüntü tabanlı sosyal medya platformunun yeni özelliği sayesinde istediği kullanıcıları favorilere ekleyebilecek. Kullanıcının favori listesinde yer alan kişilerin paylaşımlarına öncelik verilecek. Yani bu listedeki kişilerin paylaşımları ilk sıralarda görünecek.

Paluzzi tarafından paylaşılan ekran görüntülerine baktığımızda sosyal medya uygulamasının ayarlar sayfasında "Favorites" yani "Favoriler" isimli bir kategorinin yer aldığını görüyoruz. Favoriler kategorisinde bir arama butonu bulunuyor. Arama butonu üzerinden takip edilen kişiler listeye eklenebilecek. Kullanıcılar ayrıca listeye eklediği kişiler istediği zaman silebilecek.

Kullanıcı deneyimini en üst seviyeye taşıyabilecek bir özellik olan Favoriler'in şu anda iOS uygulamasında test edildiği belirtildi. Test süreci başarı ile tamamlandıktan sonra özelliğin Android ve iOS'teki tüm kullanıcıların kullanımına sunulması bekleniyor. Çıkış tarihine ilişkni herhangi bir bilginin paylaşılmadığını belirtelim.

Paluzzi tarafından tersine mühendislik yöntemi ile ortaya çıkarılan yeni özellik hakkında ne düşünüyorsunuz? Yeni özelliğe ilişkin düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR