Instagram Artık Reels Beğeni ve Görüntülenme Sayısını Gizleyecek

Instagram artık Reels beğeni ve görüntülenme sayısını gizleme kararı aldı. Üzerinde çalışılan yeni özelliğin ne zaman geleceği ise merak konusu. İşte detaylar!

Instagram Artık Reels Beğeni ve Görüntülenme Sayısını Gizleyecek

Instagram şimdi, platformun Reels'lerinin yalnızca beğenilere ve görüntülemelere odaklandığı bilgileri kaldırmak için bir adım daha atıyor. Daha önce gelecek özellikleri erkenden sızdıran tanınmış bir isim, Instagram'ın yakında Reels'lerdeki beğenileri ve görüntüleme sayısını gizleyebileceğini paylaştı.

Son zamanlarda Instagram birçok kullanıcının yaşadığı aynı hikâyeyi tekrar tekrar görüntüleme sorununu düzeltebilmek adına uğraş verdi. Eğer bu sorundan hâlâ müzdaripseniz uygulamayı güncelleyerek kurtulabilirsiniz.

Instagram'ın şu an en popüler özelliklerinden olan Reels, Instagram için öncü bir rol oynuyor ancak bazı insanlar şirketi Reels'in beğenilerini ve görüntülenmelerini gösterdiği için eleştiriyor. Çünkü insanlar, zaten çok sayıda beğeniye sahip olan videoyu her zaman sadece etki yöntemiyle beğenirler. Sonuç olarak bu, diğer daha iyi olan videoların öne çıkarılma şansını azaltıyor ancak yakında bu sorun ortadan kalkacak gibi görünüyor.

Instagram Yetkilileri de Yeni Özelliği Doğruluyor

Alessandro Paluzzi'nin tweetine göre Meta'ya ait Instagram, izleyiciler için Reels'in beğenilerini ve görüntüleme sayısını gizlemek için yeni işlevler üzerinde çalışıyor. Bu özellik, Mark Zuckerberg de dâhil olmak üzere Instagram yetkilileri tarafından da onaylandı.

Şu anda bu özelliğin kararlı bir sürüme ne zaman geleceği bilinmiyor ancak Instagram hâlihazırda testlerini sürdürüyor. Yine de özelliğin yakında herkese açık şekilde kullanıma sunulması bekleniyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Reels'lerde beğeni ve görüntüleme sayısı gözükmemesi doğru bir karar mı? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR