Instagram ve Facebook Mavi Tik Özelliği ABD'de Kullanıma Açıldı

Twitter'ın mavi tik abonelik sistemi sonrasında Instagram ve Facebook'a da aynı özellik geldi. İşte abonelik ücreti ve diğer tüm detaylar!

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Twitter'daki "mavi tik"in abonelik sistemine dönüştürülmesi ve bunun karşılığında da belirli bir ücrete tabi tutulması gündeme bomba gibi düşmüştü. Bu yenilik şimdi de Facebook ve Instagram'a da geldi.

Bugün itibarıyla şimdilik yalnızca ABD için Instagram ve Facebook doğrulanmış hesap özelliği kullanılabilir hale geldi. Peki, Facebook ve Instagram ücretli abonelik hizmetinde kullanıcıları ne gibi avantajlar bekliyor?

Instagram ve Facebook'ta Ücretli Abonelik 

Yeni gelen abonelik sistemi Meta Verified ile platformların tanınırlık ve bilinirliğinin artırılması hedefleniyor. Şu an için Yeni Zelanda ve Avusturalya'da pilot olarak başlayacak olan hizmet, 2023 sonuna kadar çok daha fazla ülkeye gelecek gibi görünüyor. 17 Mart'ta başlayan ABD hizmetiyle birlikte abonelik sisteminin önümüzdeki aylarda diğer ülkelere de açılması bekleniyor.

Hem Instagram hem de Facebook'ta mavi tik sahibi olmak isteyen kullanıcılar web sürümde 11.99 dolar, mobilde 14.99 dolar ödemek zorunda kalacak. Mavi tik aboneliğine geçiş yapabilmek için kullanıcının 18 yaşında olması ve kimlik kartını müşteri hizmetlerine sunması gibi koşullar yer alıyor.

Mavi tik haricindeki bir diğer yenilik ise kullanıcılar paylaştıkları Reels ve Hikaye videolarında özel etiket kullanımı ile aylık 100 yıldız sahibi olabilecek. Facebook ücretli abonelik özellikleri ise şu şekilde sıralanıyor:

  • Doğrulama: Adından da anlaşılabileceği üzere daha önce yalnızca ünlü isimlere sağlanan doğrulama yani mavi tik özelliği, artık herkes tarafından edinebilecek. 
  • Proaktif Hesap Koruması: Meta'nın sunduğu proaktif hesap koruması, iki faktörlü doğrulamayı kullanıcılara sağlıyor. Bu sayede hesap güvenliği artırılıyor.
  • Özel Yıldızlar: Facebook ve Instagram'da kullanılabilen yıldızlar, Meta Verified abonelerine aylık olarak tanımlanacak. Buna göre ücretli aboneliği tercih eden kullanıcılar, aylık 100 adet ücretsiz yıldıza sahip olacak.
  • Özel Yardım Hattı: Meta, ücretli abonelik hizmeti satın alan kullanıcılara platformlarda yaşadıkları herhangi bir sorun kapsamında direkt olarak bir insan operatör tarafından yönetilen yardım merkezine ulaşma imkanı tanıyacak.

Twitter'da İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Kullanmak Ücretli Oluyor!
SOSYAL MEDYA

Twitter'da İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Kullanmak Ücretli Oluyor!

Twitter kullanıcıları, Twitter Blue abonesi değillerse iki faktörlü kimlik doğrulamayı kullanabilmek için yakında bir kimlik doğrulayıcı uygulaması veya bir güvenlik anahtarı kullanmak zorunda kalacaklar.

YORUMLAR