Internet Explorer Kullanıcıları Tehlikede: Fare Hareketleriniz Takip Edilebiliyor

Microsoft Internet Explorer'da yer alan bir güvenlik açığı sayesinde hackerlar bilgisayarınızda gerçekleştirdiğiniz fare hareketlerini kolayca takip edebiliyorlar.

Internet Explorer Kullanıcıları Tehlikede: Fare Hareketleriniz Takip Edilebiliyor

Microsoft’un oldukça yoğun kullanılan popüler internet tarayıcısı Internet Explorer’da yer alan bir güvenlik açığının hackerlar tarafından fare hareketlerinizi takip etmek için kullanılabileceği ortaya çıktı.

Bu güvenlik açığı Spider.io adlı web analizi şirketi tarafından ortaya çıkarıldığı ve keylogger programların takibini önlemek için kullanılan sanal klavyelerde hangi tuşlara bastığınızın görülebilmesine imkan tanıdığı belirtildi. Tehlike Internet Explorer 6’dan başlayarak 10’a kadar süren bir yapıya sahip. Aynı zamanda web tarayıcınızı simge boyutuna küçültseniz dahi fare hareketlerinizin takibine devam edilebilmesi ise tehlikenin bir diğer yönü.

Açığın hackerlar tarafından kullanılabilmesi için tek bir şey yapılması gerekiyor. İnternette bir reklam satın alan hackerın reklamına tıklayan kullanıcıların fare hareketleri reklam sekmesi kapatılana kadar takip edilebiliyor.

Microsoft’un tehlike hakkında Ekim ayında uyarıldığı ancak kapatılması için henüz bir yama hazırlanmadığı da şirket tarafından açıklandı.

YORUMLAR