iOS 14.2 Güncellemesi Alan Cihazlar Sorun Yaşıyor!

Apple kullanıcılarından iOS 14.2 güncellemesi alan cihazlar hakkında şikayetler gelmeye devam ediyor. İşte yaşanan sorun hakkında merak edilen tüm ayrıntılar!

Apple kullanıcıları, iOS 14.2 güncellemesi alan cihazları ile ilgili yaşadığı sorunları dile getirmeye başladı. Geçtiğimiz günlerde yeni iPhone 12 sahibi kullanıcıların başına gelen sorunlardan sonra bile kullanıcılar mağdur olmaya devam ediyor. iPhone ve iPad kullanıcılarından bazıları, yeni güncellemeyi yaptıktan sonra batarya sorunu ile karşılaştığını dile getirdi.

iOS 14.2 Güncellemesi Büyük Sorunu Beraberinde Getirdi

iPhone kullanıcıları görünüşe bakılırsa cihazları ile ilişkili sorunlar yaşamaya devam ediyor. Yeni iPhone 12 hakkında dile getirilen sorunlar sonrasında gündeme yeni iOS güncellemesi ile duyulmaya başlanan problem oturdu. Kullanıcılar tarafından paylaşılan bilgilere göre eski iPhone veya iPad cihazlara sahip bazı kullanıcılar, kritik bir batarya sorunu ile karşı karşıya geldi. Sorunun Apple’ın yayımladığı son güncellemeden kaynaklı olduğu tahmin ediliyor.

Apple’ın forumunda ve sosyal medya platformunda paylaşılan son bilgilere göre Apple’ın yayımlamış olduğu son güncelleme, eski iPhone ve iPad kullanıcılarından bazılarının cihazında batarya sorunlarının meydana gelmesine yol açtı. Kullanıcılardan gelen şikayetlere göre iPhone XR, iPhone X, iPhone SE, iPhone 7 ve daha eski cihazlar dahil olmak üzere eski nesil iPhone’ların büyük bir kısmı, batarya sorunu yaşıyor.

iOS’un 14.2 güncellemesinin kasım ayında yayımlanan bir güncelleme olduğunu, güncellemenin neden yayımlanır yayımlanmaz tüm cihazların bataryasını etkilemediğini düşünüyor olabilirsiniz. Henüz buna verilebilecek kesin bir cevap olmasa da güncelleme yayımlandıktan sonra çok fazla kullanıcının sorunla karşılaşmaya başladığı biliniyor.

“dhumavat_krish” kullanıcı adlı bir sosyal medya kullanıcısı, akıllı telefonunun şarjında 5 dakika içerisinde %10’luk bir azalma olduğunu dile getirdi. İşte güncellemenin yayımlandığı andan bu yana atılan şikayet tweetlerinden bazıları:

Batarya sorunu iOS 14’te ilk kez meydana gelmiyor. Güncelleme ilk yayımlandığında bazı iPhone’lar da aynı sorunla karşı karşıya kaldı. Bir kullanıcı, iOS 14.2’den sonra %50 şarjın 30 dakikada tükendiğini dile getirdi. Şirket, iOS 14’ün batarya sorununun meydana gelmesine neden olduğunu daha önceden de kabul etmişti.

Apple iPhone 12 Batarya Ömrü Belli Oldu!
MOBİL

Apple iPhone 12 Batarya Ömrü Belli Oldu!

Apple geçtiğimiz günlerde yeni nesil akıllı telefon modelleri ile karşımıza çıkmış ve serinin iki üyesini belirli ülkelerde satışa sunmuştu.

Siz iOS 14 güncellemelerinin sonrasında yaşanan batarya sorunları hakkında neler düşünüyorsunuz? Konu hakkındaki bütün görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR