Beklenen Oldu: İstanbul'a 2.125 Yeni Taksi Geliyor!

İstanbul'daki kronikleşen taksi problemini çözmeye yönelik yeni teklif kabul edildi ve 2.125 adet yeni taksi yakında hizmete başlayacak. İşte detaylar!

Beklenen Oldu: İstanbul'a 2.125 Yeni Taksi Geliyor!

İstanbul'da bir süredir devam eden taksi problemi nihayete eriyor. 1.803 minibüs ve 322 dolmuşun taksiye dönüştürülmesi teklifi UKOME'de kabul edildi ve böylelikle İstanbul'da 2.125 yeni taksinin hizmete başlayacağı açıklandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla birlikte İstanbul'da 2.125 yeni taksinin hizmete başlayacağı açıklanmış oldu. Başkan Ekrem İmamoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul’un taksi sorununu çözmek için attığımız adım sonuç verdi. İhtiyaç fazlası 1803 minibüs ve 322 dolmuşun taksiye dönüştürülmesi UKOME’de onaylandı. İstanbul’un ihtiyaç duyduğu sayıda taksi için mücadele devam edecek. Yeni taksiler hayırlı olsun."

Teklif Daha Önce 14 Kez Reddedilmişti

Çeşitli gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda asıl odak ihtiyaç fazlası 1803 minibüs ve 322 dolmuşun taksiye dönüştürülmesiydi. Bir süredir tıkanan görüşmeler bugün itibariyle nihayete ermiş oldu.

Daha önce Başkan Ekrem İmamoğlu'nun yetersiz olduğunu söylediği taksi sayısına gerekli düzenlemeler UKOME'de 14 kez reddedilmişti.

İstanbul Taksiciler Odası ve Martı Arasında Büyük Gerginlik: Martı'nın Sahibi Sessizliğini Bozdu!
İNTERNET

İstanbul Taksiciler Odası ve Martı Arasında Büyük Gerginlik: Martı'nın Sahibi Sessizliğini Bozdu!

Bilindiği üzere Martı şirketinin kurucusu scooter hizmetinin yanı sıra yeni bir girişim başlattı. Martı kurucusu Oğuz Alper Öktem bu yeni girişiminde Martı kullanıcılarının birbirleriyle araç paylaşmasını sağlıyor ancak görünüşe göre bu durum İstanbul Taksiciler Odası'nın büyük tepkisini çekti.

BiTaksi ''Bahşişli Çağır'' Özelliği ile Tepki Topluyor
MOBİL

BiTaksi ''Bahşişli Çağır'' Özelliği ile Tepki Topluyor

Taksi çağırma uygulamaları arasında popülerliğini koruyan BiTaksi, yeni özelliği ile birçok kişiden tepki topladı.

YORUMLAR