Jack Ma 3 Ay Sonra Ortaya Çıktı: Salgından Sonra Görüşelim

Jack Ma 3 ay sonra kamera karşısına geçti, öğretmenlere seslendi. Çinli milyarder, "salgından sonra görüşelim" şeklinde bir mesaj yayınladı.

Çinli milyarder Jack Ma 3 ay sonra ortaya çıktı. Çin hükümeti destekli kanalların yayınladığı habere göre, 56 yaşındaki milyarder kırsaldaki öğretmenlere seslenerek bir video paylaştı. Çinli iş adamı, salgından sonra öğretmenlerle görüşmek istediğini söyledi.

Aylardır kayıp olan milyarder Alibaba ve Ant şirketlerinin kurucu ortağı Jack Ma, "Salgın bittikten sonra tekrar görüşeceğiz" dediği bir videoyla yeniden gün yüzüne çıktı. 

Çin hükümeti destekli bir haber sitesi olan Tianmu News, Çarşamba günü Jack Ma'nın Çin'deki kırsal öğretmenlerle bir video toplantısında görüştüğünü söyledi.

Çin Yasalarını Eleştiren Alibaba'nın Kurucusu Jack Ma 2 Aydır Kayıp
İNTERNET

Çin Yasalarını Eleştiren Alibaba'nın Kurucusu Jack Ma 2 Aydır Kayıp

Çin'in en zengin dördüncü kişisi ve Alibaba'nın kurucusu Jack Ma 2 aydır kayıp. Çin'in finansal regülatörlerinin hatalı olduğunu ve değiştirilmesi gerektiğini söyleyerek Çinli düzenleyicileri eleştiren Ma, yaklaşık 2 aydır açıklama yapmamasıyla yatırımcıları

56 yaşındaki milyarder, Çin'in Ant Group ve Alibaba Group'u araştırmaya başlamasıyla birlikte Kasım ayında gözden kayboldu. Çin, Ant Group'a yönelik baskısını 2 Kasım'da arttırdı ve şirket hisseleri çakıldı. Çinli düzenleyiciler, Ant'ın 35 milyar dolarlık halka arzını iptal etti, düzenlemeleri sıkılaştırdı ve Alibaba'ya bir antitröst soruşturması başlattı.

"Afrika'nın İş Kahramanları" adlı Afrika yetenek gösterisinde jüri olarak katılacağını duyuran ancak yaşanan fikir ayrılıkları nedeniyle jüri panelinde olmayacağını söyleyen Ma, geçtiğimiz birkaç ay içinde sosyal medyada merak konusu olmuştu.

Jack Ma 3 ay sonra kamera karşısına geçti, öğretmenlere seslendi

Çinli Global Times'a göre öğretmen ve iş adamı sıfatıyla kamera karşısına geçen Çinli milyarder, kırsaldaki öğretmenler için sosyal refah etkinliğinde yeniden ortaya çıktı. 

Aslında Jack Ma, 2015 yılından bu yana Jack Ma Vakfı tarafından düzenlenen Kırsal Öğretmenler Ödülü törenine katılıyor ve öğretmenlere hitap ediyordu. 2021 yılında da kameralar karşısına geçerek -büyük iddialardan sonra- tören için bir konuşma yaptı.

Çinli milyarderin videoda, "Son zamanlarda meslektaşlarım ve ben çalışıyoruz ve düşünüyoruz. Kendimizi eğitime, hayırseverliğe adamak için daha fazla zaman yaratmaya çalışıyoruz" diyerek şunları aktardı: "Kırsalın canlandırılması ve ortak refah için çok çalışmak bizim sorumluluğumuzda olduğuna inanıyorum."

Videoda nerede olduğunu belirtmeyen ancak "salgın nedeniyle" görüşemediklerini dile getiren Jack Ma, "Salgın sona erdiğinde, herkes için zaman bulmalı ve tekrar görüşmeliyiz" diyerek kırsaldaki öğretmenlere seslendi.

Bu videodan önce en son Ekim ayında görülen ve Çin yasalarını eleştiren Ma, Çin'in kullandığı küresel finansal düzenlemelerin eski olduğunu belirtmişti. Açıklamasında, "Dünün yöntemlerini geleceği düzenlemek için kullanamayız" ifadelerine yer vermişti.

Twitter Trump’ın Hesabını Yasakladıktan Sonra Yanlış Bilgi Oranı Düştü
SOSYAL MEDYA

Twitter Trump’ın Hesabını Yasakladıktan Sonra Yanlış Bilgi Oranı Düştü

Twitter Trump’ın hesabını geçtiğimiz haftalarda önce geçici bir süreliğine sonra da kalıcı olarak yasakladığını duyurmuştu.

YORUMLAR