Kick'in Erişim Engeli Nihayet Kaldırıldı: Yaptığı Hamle İşe Yaradı!

Son zamanlarda hem yayıncı hem de izleyici kitlesi genişleyen Twitch rakibi Kick'in erişim engeli nihayet kaldırıldı. İşte detaylar!

Geçtiğimiz haftalarda Twitch'in yeni rakibi Kick hakkında BTK'nın resmi bir inceleme başlattığı İbrahim Haskoloğlu tarafından ortaya atılmıştı. Haskoloğlu'nun tweetinde şunlar yazıyordu: “Uluslararası Kumar şirketleriyle çalışan, platformunda kumara yer veren ve geçtiğimiz aylarda da Türkiye’ye giren Kick hakkında BTK inceleme başlattı.”

Twitch'teki yayıncıların da bir bir geçiş yaptığı Kick, son bir sene içerisinde yayıncı kitlesini de oldukça genişletti. Geçen hafta gündeme bomba gibi düşen BTK incelemesi sonucunda Kick'e erişim engeli getirilmişti. Ancak bugün, getirilen erişim engeli kaldırıldı!

Kick'e Erişim Engeli Getirildi

Yayıncı transferleriyle oldukça yüklü bir harcama yapan ve rekor anlaşmalara imza atan Kick, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü kararıyla erişime engellenmişti.

Konu ilgili yapılan resmi açıklamada: “Kick.com, 20/02/2024 tarihli ve 2024/5 sayılı Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü kararıyla erişime engellenmiştir.” notu yer alıyordu.

Kick Türkiye de bu durumun üzerine X hesabından konuya ilişkin ilk açıklamasını şu şekilde yapmıştı:

"BTK bizden Kick'teki kumarla ilgili içerikleri kaldırmamız için bir istekte bulunmadı. Hiçbir uyarı yapmadan siteye erişimi engelledi. Kick olarak 24 saat içinde, BTK'nın isteğince sitemizdeki casino bölümünü Türkiye'den bağlanan kullanıcılar için yasaklayacağız." sözlerine yer verildi.

Kick'te Canlı Yayın Nasıl Yapılır? Yayıncı Paneli Neler Sunuyor?
İNTERNET

Kick'te Canlı Yayın Nasıl Yapılır? Yayıncı Paneli Neler Sunuyor?

Dünyaca ünlü popüler yayın aracı Twitch’e rakip olarak gösterilen Kick, gittikçe daha popüler hale geliyor.

Yeni gelen bilgiye göre de Kick'in bu hamlesi işe yaramış olacak ki şu andan itibaren erişim engeli kalkmış durumda. Ancak sitenin açılmasının farklı internet sağlayıcılarına göre değişiklik gösterbileceği bilgisini de vermiş olalım.

YORUMLAR