Koronavirüs Testlerinin Yıkanıp Tekrar Kullanıldığı Ortaya Çıktı!

Koronavirüs testleri hakkında insanları şaşkına çeviren olay yaşandı. COVID-19 testlerinin yıkanıp tekrar kurutarak binlerce kişiye uygulandığı ortaya çıktı.

Koronavirüs testleri ile ilgili bir skandal meydana geldi. Bir havalanında COVID-19 testlerinin yıkanarak binlerce kişi üzerinde tekrar kullanıldığı tespit edildi. Yaşanan skandala ilişkin merak edilen tüm ayrıntılar haberimizde.

Koronavirüs Testleri Skandalı: Aynı Test Binlerce Kişiye Yapılmış

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa süre içerisinde tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını devam ediyor. Bu zamana kadar toplamda 150 milyonu aşkın kişi COVID-19'a yakalandı. COVID-19 testleri, virüsün bulaşıp bulaşmadığını tespit etme noktasında çok büyük bir rol oynuyor.

Endonezya'nın Medan şehrinde yer alan Kualanamu Uluslararası Havaalanı'nda insanları şaşkıan çeviren bir olay yaşandı. DHA'daki habere göre bir tıbbi ürün şirketinin COVID-19 testleri için kullanılan üsrüntü çubuklarını yıkayıp kurutarak yeniden sattığı tespit edildi.

Endonezya polisi tarafından paylaşılan bilgilere göre yıkanıp tekrar kurutulan testler yaklaşık olarak 9 bin yolcuda kullanıldı. Kimia Farma isimli firmanın geniş çaplı uluslararası boyutta davalar ile karşı karşıya kalacağı tahmin ediliyor.

Yolcular, yanlış test sonuçları çıkması üzerine durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Polis ekipleri, gelen şikayetler üzerine harekete geçti. Yolcu kılığına giren güvenlik güçleri tarafından gerçekleştirilen operasyon sonucunda Kimia Farma şirketi yöneticisi ve 4 çalışanı gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler hem sağlık hem de tüketici yasalarını ihlal ettiği açıklandı. Söz konusu firmanın COVID-19 testi dolandırıcılığı ile elde ettiği haksız kazancın 1.8 milyar rupi yani yaklaşık olarak 203 milyon TL olduğu belirtildi.

İnaktif Aşılarda 3. Doz Gerekli mi?

Ankara Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti:

"İnaktif aşılarda şu an 3'üncü doz gerekebileceği ile ilgili benim öngörüm var. Örneğin Sinovac aşısı inaktif aşıdır. Kayseri'de üretilen kendi aşımız bir inaktif aşıdır. Dolayısıyla bu aşılarda 2 doz yerine 3 doz yapmamızla ilgili analiz yapılmasında yarar var ya da bu aşılara zayıf bağışıklık yanıtı oluşturacak kimselere daha güçlü yanıt oluşturacak olan Biontech ya da Sputnik gibi aşıların önerilmesinde de belki bir yarar olabilir."

En Çok Aşı Yapan Ülkeler Açıklandı: Türkiye Kaçıncı Sırada?
Bilim

En Çok Aşı Yapan Ülkeler Açıklandı: Türkiye Kaçıncı Sırada?

En çok aşı yapan ülkeler belli oldu. İlk sırada Çin yer almayı başardı. Peki, Türkiye, en fazla koronavirüs aşısı yapan ülkeler listesinde kaçıncı sırada yer alıyor? Konu ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar haberimizde.

YORUMLAR