Kullanıcıların Mesajlarını Kontrol Eden Facebook’a Dava Açıldı

Kaliforniya mahkemesi Facebook’un kullanıcı verilerini harmanlamasını engellemek için bir dava açmaya hazırlanıyor.

Kullanıcıların Mesajlarını Kontrol Eden Facebook’a Dava Açıldı

Kaliforniya mahkemesi Facebook’un kullanıcı verilerini harmanlamasını engellemek için bir dava açmaya hazırlanıyor. İddialara karşı tamamen itiraz ve yalanlama yoluna giden Facebook tüm suçlamaların sadece birkaç tanesini bertaraf etmeyi başardı. Ancak büyük dava yakında görülecek.

Özel mesajların dahi Facebook tarafından taranmadan gönderilmediğine dair açılacak olan davada konuyla ilgili olarak 3 davacı var. Facebook’un bu mesajları reklam şirketlerine bilgi yaratmak için taradığı iddia ediliyor.

Kaliforniya mahkemesi durumu tamamen özel hayata müdahale ve kişilik haklarına saldırı olarak değerlendiriyor. Öte yandan Facebook mesaj içeriklerinin tamamen kullanıcı tabanlı güvenlikle ilgili olarak incelendiğini bunun kanunsuz bir işlem olmadığını, Facebook kullanım şartnamesinde bunun üzerinde özellikle durulduğunu ve kullanıcıların uyarıldığına dikkat çekiyor. Ancak mahkeme bu itirazı geçerli bulmuyor.

Öte yandan davacılar böyle bir uyarı olsa da, mesaj içeriklerinin sosyal profili belirlemek adına kullanıldığını, bu bilgilerin reklam şirketleriyle kullanıcıya haber vermeden ve izin almadan verildiğini iddia ediyorlar.

Görünen o ki; Facebook’un 2015 yılında adliye koridorlarında biraz canı sıkılacak gibi.

Facebook Gizlilik Kontrolü Devrede

Facebook Hesabı Nasıl Silinir?

Facebook, Ebolaya Savaş Açtı

YORUMLAR