Zuckerberg, Metaverse İçin Akıllı Gözlük Şirketi Satın Aldı

Geçtiğimiz iki aylık süreçte yaklaşık 11 bin kişiden fazla çalışanı işten çıkaran Meta, metaverse için ünlü akıllı gözlük şirketini satın aldı. İşte detaylar!

Geçtiğimiz iki aylık süreçte yaklaşık 11 bin kişiden fazla çalışanı işten çıkaran Meta, metaverse planı için yatırım yapmaya devam ediyor. Akıllı gözlük ve lenslere odaklanan Hollanda merkezli Luxexcel'i satın alan Mark Zuckerberg, metaverse için daha güçlü çalışmalar yapacak gibi görünüyor.

Richard Vrie tarafından 2009 yılında kurulan şirket, ilk aşamada 3 boyutlu baskı yöntemiyle reçeteli gözlük camı geliştiriyordu. Son dönemde teknolojinin de büyük bir hızla gelişmesi ile birlikte artırılmış gerçeklik alanına giriş yaparak adından söz ettirmeye başladı.

Zuckerberg'den Metaverse İçin Hamle

Satın alma haberini ilk olarak Belçika gazetesi De Tijd yaptı. Meta da çıkan haberi doğruladı. Şirketin sözcülerinden biri de TechCrunch'a şu açıklamayı yaptı:

"Luxexcel ekibinin iki şirket arasındaki ortaklığı derinleştirerek Meta'ya katılmasından dolayı heyecanlıyız."

Artırılmış ve sanal gerçeklik çalışmalarına daha çok yoğunlaşan Meta, alanında başarılı ve küçük şirketleri satın alarak farklı bir strateji izliyor diyebiliriz. İki ay önce de günlük hayatta sık duyulan sesleri tanıyabilmesi için yapay zeka eğiten Audio Analytic'i de satın almıştı.

Elektrikli Otomobiller Yaygınlaşıyor: Tesla 2022 Yılında Rekor Otomobil Sattı!
Otomobil

Elektrikli Otomobiller Yaygınlaşıyor: Tesla 2022 Yılında Rekor Otomobil Sattı!

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, geçen yıl 2021'e kıyasla %40 daha fazla, rekor düzeyde tam 1,3 milyon otomobil teslim ettiğini açıkladı.

Metaverse Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar
BLOG

Metaverse Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Günümüzde artık Metaverse kelimesini duymayan kişi kalmadı diyebiliriz. Metaverse nedir ne değildir diye pek çok kez tartışıldı.

YORUMLAR