NASA'nın Ay Görevinden Yüksek Çözünürlüklü Görüntüler Yayınlandı

NASA'nın Ay görevi sürüyor ve görev kapsamında yüksek çözünürlüklü Ay görüntüleri yayınlandı. İşte detaylar!

NASA'nın Ay Görevinden Yüksek Çözünürlüklü Görüntüler Yayınlandı

NASA'nın Artemis I görevi uzay ajansına göre olağanüstü iyi gidiyor ve tüm planlar muhtemelen 2025'te Ay yüzeyine mürettebatlı bir inişin gerçekleştirilmesi üzerine gerçekleştiriliyor.

Görev, 16 Kasım'da NASA'nın gelmiş geçmiş en güçlü uzay aracı olan Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) roketinin ilk uçuşuyla başladı. SLS, insansız uzay aracı Orion'u Ay yolculuğuna doğru itti ve yolculuk esnasında, uzay aracının Ay yörüngesindeki süresinin başında ve sonunda Dünya'nın en yakın komşusunun yanından geçti.

Bu yakın geçişlerden ikincisi bu hafta başlarında gerçekleşti ve NASA, Orion'un Optik Navigasyon Kamerası tarafından Ay yüzeyinin 120 mil yakınından geçerken yakaladığı şaşırtıcı derecede ayrıntılı bazı görüntüler yayınladı.

Artemis I Görevinden Yüksek Çözünürlüklü Görüntüler

NASA'nın keşif sistemleri geliştirmeden sorumlu yönetici yardımcısı Jim Free de görüntülerin kalitesinden oldukça etkilendi ve en sevdiği görüntülerden bazılarını Twitter takipçileriyle paylaştı.

NASA daha sonra yolculuğu sırasında nasıl ilerlediğini görmek için kapsül üzerinde kapsamlı kontroller yapacak ve ayrıca birkaç haftalık görev sırasında Orion tarafından toplanan verileri de inceleyecek. Daha sonra Artemis I ile aynı yola bir insan mürettebatı göndermek için aynı roket ve uzay aracını kullanacak olan Artemis II için kesin bir tarih belirleyecek.

Ay'a Geri Dönüş Görevi Artemis İçin Hazır Mısınız: İşte Tüm Bilgiler!
Bilim

Ay'a Geri Dönüş Görevi Artemis İçin Hazır Mısınız: İşte Tüm Bilgiler!

Neil Armstrong'un Ay'a ayak basmasının üzerinden neredeyse 53 yıl geçti. Son düzenlenen Apollo 17 görevi sonrasında 1972 yılından beri insanlık Ay'a gitmedi.

NASA 10 Yıl İçerisinde Ay'da Yaşamı Başlatmayı Planlıyor
Bilim

NASA 10 Yıl İçerisinde Ay'da Yaşamı Başlatmayı Planlıyor

NASA, geçtiğimiz günlerde Orion uzay aracını Ay'a mürettebatsız uçuşu için Dünya üzerinden fırlattı ve böylelikle Artemis I görevi başarıyla başlamış oldu.

YORUMLAR