NASA Sondası, Güneş Fırtınasını Kanlı Canlı Kayda Aldı!

NASA'nın Parker Güneş Sondası tarafından kayda alınan yeni bir Güneş fırtınası, pek çok önemli veriye ulaşmamızı sağlayabilir. İşte detaylar!

NASA Sondası, Güneş Fırtınasını Kanlı Canlı Kayda Aldı!

NASA'nın Parker Güneş Sondası kısa süre önce güçlü bir Güneş fırtınasıyla karşılaştı ve olayın çarpıcı görüntülerini sağladı.

Uzay aracının yakın çekim gözlemleri, Güneş patlamasının Güneş sisteminin oluşumundan kalan uzay tozu kalıntılarını emdiğini ortaya koydu.

5 Eylül'de NASA'nın Parker Güneş Sondası, şimdiye kadar görüntülenmiş en yoğun koronal kütle atımlarından (CME) birine göğüs gererek bilim insanlarına değerli bir veri kaynağı sundu.

Parker Güneş Sondası'nın Kaydettiği Güneş Fırtınası Görüntüleri

CME'ler Güneş'in koronasından gelen devasa enerji patlamalarıdır ve uyduları, navigasyon sistemlerini ve hatta Dünya'nın elektrik şebekelerini bozma potansiyeline sahiptir.

CME'lerin gezegenler arası tozla nasıl etkileşime girdiğini anlamak, Dünya'ya doğru hızlarını tahmin etmeye yardımcı olabilir ve potansiyel olarak etkilerinin tahminini iyileştirebilir. Parker Güneş Sondası'ndan gelen bu görüntüler, uzaktan bakıldığında zor bir görev olan bir CME'yi takip eden toz dinamiklerini incelemek için benzeri görülmemiş bir fırsat sunuyor.

NASA'nın Ay'da Terk Ettiği Uzay Aracı Depreme Yol Açıyor!
Bilim

NASA'nın Ay'da Terk Ettiği Uzay Aracı Depreme Yol Açıyor!

Bilim insanları, Ay yüzeyinde terk edilmiş Apollo 17 hakkında çarpıcı bir çalışma yaptı. NASA Goddard Uzay Uçuş Merkezi'nden Francesco Civilini liderliğinde yapılan araştırmada yapay zekâ kullanıldı.

Peki siz Parker Güneş Sondası'ndan gelen görüntüler hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR