Netflix'in Binlerce Dolarlık Bitcoin Alacağı İddia Edildi

Netflix binlerce dolarlık Bitcoin alacak mı? Ünlü yatırımcıya göre Bitcoin'in bir sonraki büyük sahibi Netflix olacak.

Netflix binlerce dolarlık Bitcoin alacak iddiası gündeme bomba gibi düştü. Ünlü yatırımcı Tim Draper'a göre Netflix, Bitcoin satın alacak bir sonraki şirket olacak.

Ünlü yatırımcı ve risk sermayedarı milyarder Tim Draper'a göre Netflix, muhtemelen Bitcoin pastasından yararlanacak bir sonraki Fortune 100 şirketi olacak. Yatırımcının iddiasına göre "Netflix and chill" yerine çok yakında "Bitcoin and Chill" ifadesini kullanmak mümkün.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kripto Para Açıklaması Yaptı!
İNTERNET

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kripto Para Açıklaması Yaptı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kripto para açıklaması yaptı ve durum hakkında bilgi verdi. Kripto paralara vergi mi getirilecek? Kripto paralara vergi gelecek mi? Kripto para satın alan vatandaşlar vergi getirilip getirilmeyeceğini merak ediyor.

Netflix binlerce dolarlık Bitcoin alacak mı?

YouTube'daki bir podcast'te açıklamalarda bulunan Tim Draper, Netflix'in Bitcoin'in cazibesine yenik düşen bir sonraki büyük işletme olabileceğini tahmin etti. Ancak Draper, Bitcoin için gelecekteki yatırımcının sahip olması gereken temel özelliklerine de değindi. Şirketin tepesindeki yenilikçi bir CEO, Bitcoin'e yatırım yapmak için çok önemli olabilir. 

Draper önce Facebook'tan Mark Zuckerberg'in Bitcoin alacağını iddia etse de daha sonra kararını değiştirdi ve Netflix'in kurucusu ve CEO'su Reed Hastings'e yöneldi: "Reed Hastings'in çok yaratıcı düşünceye sahip, çok yenilikçi bir adam olduğunu düşünüyorum. Bence Bitcoin Netflix'in kontrolünde olacak."

Draper büyük bir yatırımcı olmak yerine şirket yöneticisi olma düşüncesine de değindi. Ünlü yatırımcı, "Büyük organizasyonlardan birinin CFO'su olsaydım, 'Bitcoin'de yüzde X'e sahip olmamız gerekir' derdim çünkü geleceğin para birimi olabilir." dedi.

Risk sermayedarı Google, Facebook ve Apple gibi şirketlerin Bitcoin'e yönelmesinin mümkün olduğunu dile getirdi, ancak yine de bu düşük bir olasılık. Draper'a göre Google, Facebook ve Apple kendilerine ait olan merkezi bir para birimi yaratmaya çalışıyor olabilir. Facebook tarafından yönetilen Libra'nın bu noktada bir başlangıç olacağını söylersek yanlış olmayacaktır.

Draper ayrıca Bitcoin için olası bir fiyat limiti tahmininde bulundu ve şunları söyledi: "ABD doları cinsinden döviz varlıkları şu anda 100 trilyon civarında. Bitcoin'in piyasa değeri kısa süre önce 1 trilyon dolara ulaştı. Bu yüzden yüz kat artmaması için hiçbir neden yok."

Çin'den kripto para üretenlere büyük darbe

Çin Bitcoin madenlerini kapatma kararı aldı. Çin’in İç Moğolistan bölgesi, enerji tüketen operasyonu azaltmak için kripto para birimi madenciliği projelerini yasaklamayı ve mevcut faaliyeti durdurmayı planlıyor.

Enerji tasarrufu hedeflerini karşılamak için artan bir baskı ile karşı karşıya olan İç Moğolistan yönetimi, yeni ve mevcut Bitcoin madenciliği projelerini Nisan ayı sonundan önce askıya almayı planlıyor.

Bitcoin Haftalık Kayıpta Rekor Kırdı: Kripto Paraların Geleceği
TEKNOLOJİ

Bitcoin Haftalık Kayıpta Rekor Kırdı: Kripto Paraların Geleceği

Bitcoin haftalık kaybı yatırımları altüst etti. Son haftalık değerlendirme raporunda Bitcoin hakkında tüm detaylar açıklandı.

YORUMLAR