Normal Hayata Ne Zaman Döneceğiz? Aşıyı Bulan Prof. Dr. Uğur Şahin Açıkladı

Normal hayata ne zaman döneceğiz? sorusunun cevabı merak ediliyor. Koronavirüs aşısını bulan Prof. Dr. Uğur Şahin açıklama yaptı.

normal-hayata-ne-zaman-donecegiz

Potansiyel koronavirüs aşısını üreten BioNTech'in kurucularından Prof. Dr. Uğur Şahin normal hayata ne zaman döneceğiz sorusuna yanıt verdi. Koronavirüs hastalığı yayılmaya devam ederken bir yandan da uzmanlar aşı için çalışmalarını sürdürüyor. İşte Prof. Dr. Uğur Şahin tarafından yapılan açıklama.

Normal Hayata Ne Zaman Döneceğiz?

BBC'ye açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Uğur Şahin yaptığı açıklamada aşının etkisinin yaz aylarında yoğun bir şekilde görüleceğini ve hayatın gelecek kış (2022 yılı) itibarıyla normale döneceğini paylaştı.

Prof. Dr. Uğur Şahin "Ben böyle yüksek etkili bir aşıyla insanlar arasındaki bulaşmanın azalacağına inanıyorum. Belki yüzde 90 değil, belki yüzde 50 oranında. Ancak bunun salgının yayılmasında büyük bir azalma getireceğini de unutmayalım" dedi.

Aşının bu kış sonunda ya da gelecek yılın başında dağıtılmaya başlanacağını söyleyen Uğur Şahin, amaçlarının nisan ayına kadar dünya genelinde en az 300 milyon doz dağıtmak olduğunu söyledi. Geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda Pfizer ve BioNTech şirketinin ortak olarak geliştirdiği koronavirüs aşısına yüzde 90 oranında etkili olduğu bilgisi verilmişti.

İmamoğlu: Vaka Sayıları Arttı, 3 Haftalık Kapanma Şart
İNTERNET

İmamoğlu: Vaka Sayıları Arttı, 3 Haftalık Kapanma Şart

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu geçtiğimiz saatlerde yaptığı açıklamada İstanbul'daki Koronavirüs tablosuna değindi. İstanbul genelinde vaka sayısının çok arttığını belirten Başkan İmamoğlu 3 haftalık kapanma şartına vurgu yaptı.

Sizler Prof. Dr. Uğur Şahin tarafından yapılan açıklama hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce normal hayata dönüş ne zaman olur? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle ve diğer okurlarımız ile paylaşmayı unutmayın!

normal-hayata-ne-zaman-donecegiz33

Koronavirüs Belirtileri Ne?

Koronavirüs yaygın olarak yakın temas ile insanlardan insanlara geçmekte. Virüsten korunmak için insanlarla yakın temasta bulunmamanız ve ellerinizi sık sık yıkamanız önerilmekte. Öksürürken ve hapşururken ağzınızı / burnunuzu kapatmayı unutmayın.

Koronavirüs salgınında ateş, vücut ağrıları ve boğaz ağrısı en yaygın belirtiler arasında yer almakta. Çok sayıda koronavirüs hastasında kuru öksürük görülüyor. Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından paylaşılan en güncel belirtiler şunlar:

  • Ateş
  • Titreme
  • Öksürük
  • Nefes Darlığı
  • Yorgunluk
  • Kas ve Vücut Ağrısı
  • Baş Ağrısı
  • Tat ya da Koku Kaybı
  • Boğaz Ağrısı
  • Burun Akıntısı ya da Burun Tıkanıklığı
  • Mide Bulantısı ya da Kusma
  • İshal

Uğur Şahin Açıkladı: Pfizer Koronavirüs Aşısının Yan Etkisi Var mı?
Bilim

Uğur Şahin Açıkladı: Pfizer Koronavirüs Aşısının Yan Etkisi Var mı?

BioNTech ve Pfizer Koronavirüs aşısının yan etkileri ortaya çıktı. İki şirketin ortaklaşa geliştirdiği Koronavirüs aşısına ilişkin yan etki araştırması yapıldı.

Türkiye Koronavirüs Tablosu 15 Kasım

15 Kasım itibari ile son açıklanan verilere göre, Türkiye'de toplam hasta sayısı 414.278 oldu. Toplam hayatını kaybedenlerin sayısı ise 11.507'e yükseldi. Toplam ağır hasta sayısının 3.439 olduğu duyuruldu. Toplam iyileşen hasta sayısı 353.663 olarak açıklandı.

YORUMLAR